Notícies

Risto Mejide inaugura el 52 Concurs Viñas, que aquesta setmana acull el Liceu

Risto Mejide durant el pregó del 52 Concurs Viñas.

El publicista Risto Mejide va obrir el passat dissabte la 52 edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, en un acte al Saló de Cent que va comptar amb l’assistència de l’Alcalde de Barcelona Xavier Trias, la presidenta del jurat del concurs i directora artística del Gran Teatre Liceu, Christina Scheppelmann; el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, i el director general del Liceu, Roger Guasch.

“Si som aquí és per celebrar, durant més de mig segle, el triomf de La Veu”- va recordar Mejide al seu pregó- “La Veu és el ­nostre primer missatge comercial. I dic comercial, perquè a partir d'aquell moment descobrim de ­seguida el mecanisme acció-reacció. O com diem en màrqueting, problema-solució. Que qui no plora no mama”.

El discurs també va tenir un record per a la recentment desapareguda mezzosoprano Elena Obraztsova, guanyadora del primer gran premi del Concurs Viñas el 1970. Per la seva banda Xavier Trias va reivindicar iniciatives com el Concurs Viñas que fan de Barcelona "una ciutat culturalment més rica, més atractiva i més forta".

El concurs, fundat el 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, compta en aquesta edició amb 607 cantants (274 sopranos, 64 mezzosopranos, 4 contralts, 133 tenors, 8 contratenors, 77 barítons, 27 baixos i 20 baixos-barítons) de 61 estats diferents, entre els quals Corea aporta 157 cantants. 

Després de les proves eliminatòries realitzades a París, Nova York, Londres, Milà, Berlín, Beijing, Los Angeles, Madrid i Barcelona, el Gran Teatre del Liceu acull aquesta setmana la Prova Final i proclamació pública del veredicte del jurat.