Notícies

Sopar-homenatge a Plácido Domingo

Barcelona, 14 d'abril 2016. L’escenari del Gran Teatre del Liceu acollirà el proper diumenge 24 d’abril de 2016 el sopar-homenatge a Plácido Domingo, en commemoració del 50è aniversari del seu debut al Liceu l’any 1966 i en motiu de la participació del tenor a l’actual producció de Simon Boccanegra, de Verdi, en cartell fins el 29 d’abril. Aquest acte recollirà fons per a les obres de restauració i il·luminació de la façana histórica del Teatre.

Domingo va debutar al Liceu amb tres òperes mexicanes: Carlota de Luis Sandi, Severino de Salvador Moreno, i La mulata de Córdoba de José Pablo Moncayo, quan el tenor formava part de l’Òpera Nacional de Mèxic. Aquest 2016, 50 anys després d’aquell moment, estrena l’òpera de Verdi el dia de Sant Jordi per celebrar una carrera plena de repertoris contrastats i les nombroses ocasions que ha cantat al Liceu. 

La segona vegada que va tornar al Liceu, el 1971, ja va ser com a primer tenor a l’òpera Manon Lescaut amb la soprano Virginia Zeani, després d’haver-se revelat com un dels gran tenors del moment amb el seu debut al Metropolitan de Nova York.

Han estat moltes les ocasions on Plácido ha trepitjat el Liceu, i no només com a cantant, també va dirigir musicalment Attila de Verdi la temporada 1973/74, i Doña Francisquita d’Amadeu Vives el 1975, aquesta última va suposar l’adéu als escenaris de la seva mare que interpretava el rol d’Aurora la Beltrana.

Més recentment, Plácido ha tornat al Liceu com a baríton oferint òperes en versió de concert com I due Foscari de Verdi de la passada temporada o el memorable Parsifal de la temporada 2004/05.