Direcció musical

Josep Pons

Josep Pons

El Liceu incorpora un director d’orquestra del país de primer nivell com a director musical d’aquesta institució. La implicació del mestre Pons amb el Liceu és una valor afegit a la seva trajectòria i experiència artística com a director convidat habitualment a les més importants orquestres internacionals i com a primera batuta d’entre els directors nacionals.

Vista en perspectiva, la carrera musical de Josep Pons el situa en el panorama com un forjador d’orquestres. L’experiència artística i el lideratge en els projectes orquestrals dels quals n’ha estat el director titular (Orquestra de Cambra  Teatre Lliure, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Nacional de España) i la dilatada experiència discogràfica ho corrobora. 
Perfeccionar la qualitat artística de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu i garantir i millorar la projecció internacional del Liceu ha estat una de les màximes prioritats de Joan Francesc Marco des del moment d’assumir la seva responsabilitat com a Director general del Liceu. Així doncs, la millora i excel·lència de la qualitat artística de l’Orquestra i el Cor serà un dels principals objectius del Mestre Pons, tasca en la qual comptarà amb la col·laboració del director del Cor, José Luis Basso. 
Josep Pons assumirà la Direcció musical del Gran Teatre del Liceu durant sis temporades, prorrogables de mutu acord a dues més. S’estableix una progressió anual pel que fa al nombre de funcions que dirigirà, tant en concerts com en òperes i ballets.

El contracte també estableix la participació del mestre Pons en el disseny de l’activitat artística i la implicació en la decisió de la contractació de directors musicals convidats i en tota l’activitat de concerts simfònics i de cambra.
La incorporació del Mestre Josep Pons de ben segur posicionarà les formacions musicals del Gran Teatre del Liceu i la institució catalana al més alt nivell.

Biografia

Josep Pons (Director musical)
Nascut a Puig-reig, es va formar a l’Escolania de Montserrat. Ha estat director titular i artístic de la Orquesta y Coro Nacionales de España (2003-2012) i n’és director honorari, de la Orquesta Ciudad de Granada (1994-2004). Va ser fundador i director artístic de l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure (1985-1997) i de la JONC (1993-2001). El 1999 va rebre el Premio Nacional de Música. Col•labora amb les orquestres de París, Nacional de Dinamarca, Suisse Romande, Haia, Staatskapelle de Dresden, Leipzig, BBC, Nacional de França i filharmòniques de Radio France, Tòquio, Rotterdam, Estocolm, entre d´altres. Ha enregistrat més d’una vintena de títols per a Harmonia Mundi France i una desena per a DG.
Debutà al Liceu amb El amor brujo (1993-94). Ha dirigit molts altres títols, els més recents han estat Król Roger (2009-10) i Escenes de Faust de Goethe (2011-12). Actualment és director musical del Gran Teatre del Liceu.

Informació addicional