Direcció musical

Josep Pons

El Liceu va incorporar al setembre del 2012 un director d’orquestra del país de primer nivell com a director musical d’aquesta institució. La implicació del mestre Pons amb el Liceu és una valor afegit a la seva trajectòria i experiència artística com a director convidat habitualment a les més importants orquestres internacionals i com a primera batuta d’entre els directors nacionals.

Vista en perspectiva, la carrera musical de Josep Pons el situa en el panorama com un forjador d’orquestres. L’experiència artística i el lideratge en els projectes orquestrals dels quals n’ha estat el director titular (Orquestra de Cambra  Teatre Lliure, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Nacional de España) i la dilatada experiència discogràfica ho corrobora. 

Josep Pons assumirà la Direcció musical del Gran Teatre del Liceu durant sis temporades, prorrogables de mutu acord a dues més. S’estableix una progressió anual pel que fa al nombre de funcions que dirigirà, tant en concerts com en òperes i ballets.

El contracte també estableix la participació del mestre Pons en el disseny de l’activitat artística i la implicació en la decisió de la contractació de directors musicals convidats i en tota l’activitat de concerts simfònics i de cambra.
La incorporació del Mestre Josep Pons de ben segur posicionarà les formacions musicals del Gran Teatre del Liceu i la institució catalana al més alt nivell.

Biografia

Josep Pons (Director musical)
Nascut a Puig-reig, es va formar a l’Escolania de Montserrat. Ha estat director titular i artístic de la Orquesta y Coro Nacionales de España (2003-2012) i n’és director honorari, de la Orquesta Ciudad de Granada (1994-2004). Va ser fundador i director artístic de l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure (1985-1997) i de la JONC (1993-2001). El 1999 va rebre el Premio Nacional de Música. Col·labora amb les orquestres de París, Nacional de Dinamarca, Suisse Romande, Haia, Staatskapelle de Dresden, Leipzig, BBC, Nacional de França i filharmòniques de Radio France, Tòquio, Rotterdam, Estocolm, entre d´altres. Ha enregistrat més d’una vintena de títols per a Harmonia Mundi France i una desena per a DG.
Debutà al Liceu amb El amor brujo (1993-94). Ha dirigit molts altres títols, entre molts altres, Król Roger (2009-10) i Escenes de Faust de Goethe (2011-12). És director musical del Gran Teatre del Liceu.

Informació addicional