Apropa Cultura

El Gran Teatre del Liceu s’afegeix al programa 'Apropa Cultura' per fer accessible l’òpera, la dansa, la música i la cultura a més de 1.400 entitats socials

El Gran Teatre del Liceu es suma al programa Apropa Cultura amb l’objectiu de facilitar l’accés al món de l’òpera i la música clàssica a persones en risc d’exclusió social. La iniciativa compta amb un total de 55 equipaments entre els que s’inclouen teatres, auditoris, festivals i museus de tot Catalunya.

El Liceu reafirma d’aquesta manera el seu compromís social. Al llarg del la temporada el Liceu oferirà un 2% de les localitats de platea i amfiteatre en un seguit d’òperes (8), concerts (8), dansa (1) i tots els espectacles familiars i escolars d’El Petit Liceu, el que suposa un total de 2.660 entrades. Més de 1.400 entitats socials es beneficiaran d’aquest programa, sota el lema Tots som Liceu.

L’oferta inclou bona part de la temporada operístíca del Liceu, amb títols principals com Nabucco, Benvenuto Cellini, Lucia di Lammermoor, Simon Boccanegra i La bohème, així com diverses funcions de la Compañía Nacional de Danza. Els concerts del baríton Christian Gerhaher i Riccardo Muti formen part de la selecció, juntament amb els concerts de l’Orquestra Simfònica del Liceu a l’entorn de Wagner al cinema i Romeu i Julieta. Completen l’oferta de concerts El pessebre (Memorial Pau Casals) i Els Pastorets d’Albert Guinovart. La prova i el concert final del prestigiós Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas també s’inclouen.

A més a més, durant el primer trimestre la proposta del Liceu dins d’Apropa Cultura inclou l’assistència a determinats assaigs generals, visites guiades adreçades a col·lectius específics i activitats com Òpera una emoció i Entra dins del Liceu.

Les entitats socials beneficiàries són persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, persones amb discapacitat física en situació d’exclusió social, dona (violència de gènere i risc d’exclusió), gent gran (residències, centres de dia, programes per combatre l’aïllament, programes d’inclusió social), persones en situació de privació de llibertat, immigrants (programes d’acollida i d’inclusió social), infància i adolescència (craes i centres oberts) i persones amb drogodependències i altres addicions.

Apropa Cultura

La passada temporada 2014/15 un total de 21.207 persones han gaudit de les més de 1.100 propostes d’Apropa Cultura, una iniciativa sociocultural impulsada per L’Auditori de Barcelona que uneix i crea sinèrgies entre els equipaments culturals de Catalunya per afavorir la presència de la música, el teatre, l’òpera, la dansa i les arts visuals a la vida quotidiana de les persones en risc d’exclusió social.

Amb més de 1.390 centres associats, Apropa Cultura ha estat reconegut amb els Premi ONCE Solidaris l’any 2014 i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.