Espectacles externs

El Kanka + Joan Queralt

Compra ara

Diumenge 27 de novembre de 2016
Foyer del Liceu - 21:30h

Juan Gómez Canca forma part d’aquesta generació d’artistes que han contribuït a trencar la imatge arquetípica, poc real i políticament interessada del cantautor com aquell intèrpret hieràtic i de rigorós negre, musicalment monòton i ideològicament anquilosat, que surt a escena amb l’únic acompanyament d’una guitarra i una cadira.

El Kanka és un artista compromès, amb molta vida viscuda i causa lluitada, que convida a la desobediència. Ho fa amb qualitat i des de l’alegria, conjugant una àmplia varietat d’estils musicals per vestir unes lletres amb entitat pròpia. Pop, ska, bolero, pas doble, cúmbia o vals per donar ritme i color a una col·lecció d’històries quotidianes i reflexions ben madurades que destil·len una sana i punxant ironia.

Al Foyer del Liceu oferirà les cançons del seu De pana y rubí (Maldito Records), el disc que l’ha consagrat com un dels cantautors més únics i referenciats de l’actualitat i li ha permés fer el difícil salt al continent americà.

Formació

Juan Gómez Canca: veu i guitarra

Álvaro Ruiz Alcántara: guitarra espanyola, bouzouki i cors

Juan Rubio Pastor: percussió i cors

 

elkanka.com

Welcome Home (Right Here, Right Now), el segon disc de Joan Queralt, és una petita joia. Un compendi del que es coneix com a americana, aquella música d’arrel sòlida i bruta nord-americana en el seu vessant més acústic i íntim, amb moments que ens remeten al grunge més emocionalment cru dels noranta.

Queralt és un artesà de la música; hi posa ofici en totes i cadascuna de les seves composicions, hi aboca l’ànima quan canta i la seva guitarra expressa i toca tant com la seva veu. El disc, com indica el seu títol en anglès, és una benvinguda a casa, una invitació a entrar en l’univers artístic del cantautor barceloní i sobretot, a sentir-se còmode i a deixar-se portar per la màgia i la personalitat de l’amfitrió.

El concert del Foyer del Liceu és l’última oportunitat per a gaudir del cançoner de Welcome Home. Després d’actuar a Músiques Sensibles, Joan Queralt deixarà els escenaris temporalment per a concentrar-se en la creació del seu tercer disc.

Formació

Joan Queralt: veu i guitarra

Ignasi Miranda: guitarra

Guillem Mora: baix

Ivan Morales: bateria

 

joanqueraltmusic.com

Músiques Sensibles és una producció de TEMproductions.