Espectacles externs

Músiques Sensibles

Del 27 d'octubre al 27 de novembre de 2016 

Músiques Sensibles és un cicle de concerts que vincula cultura i música amb compromís i responsabilitat social en un espai de referència de la ciutat de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu.

Un projecte pioner, innovador i únic impulsat per professionals del món de la cultura conjuntament amb activistes socials i del voluntariat, que cada any, des de fa quatre edicions, presenta una programació artística molt acurada i amb una clara vocació de donar suport i visibilitat a entitats sense ànim de lucre que treballen en diversos camps de l’acció social.

Aquest objectiu d’unir cultura i activisme, fa que Músiques Sensibles s’esmerci en oferir a cada edició un cartell de concerts amb les veus més emergents del panorama musical, i aposti també per noms ja consolidats. El públic del festival gaudeix de formats especials, estrenes de disc i comiats de gira al Foyer del Liceu, mentre contribueix a ajudar amb la seva entrada a unes entitats que treballen en silenci i amb una gran manca d’ajuts econòmics on qualsevol aportació, per petita que sigui, té valor multiplicador.

Músiques Sensibles és, com indica el seu nom, un festival sensible a les dificultats dels col·lectius que més pateixen la crisi actual i es troben en risc d’exclusió social.

Un festival sensibilitzador que dóna a conèixer la tasca tan important que realitza un teixit viu d’entitats, malauradament força desconegut, per pal·liar el patiment i les situacions complexes de les persones que atenen.

Un festival implicat que fa una funció de petit agent de canvi social, contribuint a quèaquestes entitats puguin continuar la seva tasca de seguiment i ajuda als més desafavorits, destinant un 10% de la recaptació dels concerts. Un projecte on la cultura i la societat esdevenen el motor principal.

Un projecte on la sensibilitat és el denominador comú de tots els agents que hi intervenen.

Un cicle necessari i diferent per la conjunció d’artistes de gran nivell, unes entitats molt compromeses i imprescindibles, i un espai excepcional i molt proper. 

Concerts

Depedro. 27 d'octubre 2016.

Elena Gadel & Alessio Arena. 28 d'octubre 2016.

XY + Jo Jet i Maria Ribot. 29 d'octubre 2016.

Dolo Beltrán. 24 de novembre 2016.

Iseo + Izah. 25 de novembre 2016.

Joshua Radin. 26 de novembre 2016.

Joan Queralt + El Kanka. 27 de novembre 2016.

El Músiques Sensibles destina un 10% de la recaptació de la venta d’entrades a diferents entitats sense ànim de lucre

Davant l’actual situació de crisi econòmica es contacta amb diverses entitats socials sense ànim de lucre que treballen en diversos àmbits socials i amb perfils de persones amb demandes diferents.

Aquestes entitats s’escullen amb un criteri clar: són entitats sense afany de lucre que disposen de pocs recursos professionals i/o econòmics, poc conegudes per la societat en general i que estan ubicades en diverses poblacions de la perifèria de Barcelona i/o de Barcelona ciutat.

Totes comparteixen un objectiu comú: atendre a les persones d’una manera integral respectant el seu dret a l’autodeterminació i que fomenten l’apoderament per tal de millorar la seva qualitat de vida i la del seu entorn. A continuació es presenten les entitats socials: