Alvin Ailey ® American Dance Theater
Festa Barocca / Love Stories / Revelations
Setembre 2012
Dansa <

Més informació a la xarxa

Revelations

http://www.youtube.com/watch?v=FBUAyDQyaJc&feature=related

Festa barocca

http://www.youtube.com/watch?v=_1t-Y7m57V8&feature=related

Love stories

http://www.youtube.com/watch?v=4eKHLBMZU6w

 

Dansalona

Dansalona arriba aquest any a la seva tercera edició amb més força que mai. Un esdeveniment cultural amb Barcelona i la dansa com a denominadors comuns, que respon a la voluntat de compartir experiències i emocions amb un llenguatge universal i plural com és la dansa. Dansalona ofereix una programació de qualitat, dinàmica, vibrant i dissenyada per a arribar a tothom, una proposta de caràcter festiu que us convida a interactuar en els diversos espais, amb una selecció de diferents disciplines de dansa, com ara la dansa contemporània, el flamenc, els balls del món i els espectacles adreçats al públic familiar, entre molts d’altres. Un projecte que combina la singularitat, la diferencia i la qualitat en una programació artística que pretén fer de Barcelona un punt de referència cultural als mesos d’estiu.
Més informació

Divendres 14 de setembre de 16.30h. a 17.30h, el Gran Teatre del Liceu us ofereix la possibilitat d’accedir a un assaig de l’espectacle que ofereix l’Alvin Ailey American Dance Theater. 
(LOCALITATS ESGOTADES)
Només podrà accedir-hi qui hagi rebut la confirmació per part del Liceu i presenti el DNI o similar. 

La companyia

Alvin  Ailey American Dance Theater, una de les companyies de dansa més cèlebres del món, combina un suprem mestratge artístic amb la incomparable energia i passió que ha impulsat actuacions per a 23 milions de persones en 71 països de cinc continents.

Alvin Ailey American Dance Theater va sorgir a partir d'una llegendària actuació al març de 1958, al Carrer 92 de Nova York. Dirigida pel mateix Alvin Ailey i per un grup de joves ballarins moderns afroamericans, aquella actuació va canviar per sempre la percepció de la dansa americana. El 2008, una resolució del Congrés dels Estats Units, va designar la companyia com "Ambaixador vital de la cultura americana al món", un fet que celebra la singularitat de l'experiència cultural afroamericana i ajuda a la conservació i enriquiment de l'herència de la dansa moderna americana.

Per aquesta ansiosament esperada ocasió, l'aclamat director artístic Robert Battle ha acoblat un programa compost pels favorits del repertori, incloent la exultant Festa Barocca, la electrificant Love Stories, i la icònica Revelations, peça mestra insígnia de la companyia. 

Experimenteu el poder de Ailey i comproveu  per vosaltres mateixos  per què aquesta extraordinària companyia ha estat aclamada com "possiblement la companyia de dansa moderna de més èxit al planeta." (The New York Times).

Fundador: Alvin Ailey
Direcció artística emèrita: Judith Jamison
Direcció artística: Robert Battle
Direcció artística associada
: Masazumi Chaya
Membres de la companyia: Guillermo Asca, Kirven James Boyd, Hope Boykin, Sean A. Carmon, Sarah Daley, Ghrai DeVore, Antonio Douthit, Renaldo Gardner, Vernard J. Gilmore, Jacqueline Green, Daniel Harder, Demetia Hopkins, Michael Jackson Jr., Megan Jakel, Yannick Lebrun, Alicia Graf Mack, Michael Francis McBride, Rachael McLaren, Aisha Mitchell, Akua Noni Parker, Belen Pereyra, Briana Reed, Jamar Roberts, Samuel Lee Roberts, Kelly Robotham, Kanji Segawa, Glenn Allen Sims, Linda Celeste Sims, Jermaine Terry, Marcus Jarrell Willis.
Artista convidat: Matthew Rushing
Direcció executiva: Sharon Gersten Luckman


Festa Barocca
L'aclamat coreògraf italià Mauro Bigonzetti, aclamat per la seva frescor i inventiva sensibilitat, incorpora les seves distintives qualitats europees al repertori de Ailey per primera vegada. Amb un estil de altament dramàtic, acompanyaments complexos i la integració perfecta dels estils clàssic i modern, Bigonzetti mostra la intensitat emocional i la destresa tècnica dels ballarins de Ailey

Love Stories
La dinàmica col·laboració entre Judith Jamison amb el pioner del hip-hop pioneer Rennie Harris i el inconformista de la dansa moderna Robert Battle, va ser inspirada per Sankofa, una paraula Akan que significa "tornar" (Sanko) i "agafar" (fa). "Sankofa", traduït en brut significaria "no sabem a on anem si no és que sapiguem on hem estat." Aquest extraordinari vaig belar celebra l'herència de la dansa afroamericana i el ric llegat de Alvin Ailey.

Revelations
A través de l'ús d'espirituals afroamericans, cançons-sermó, cançons gospel i de holy blues, aquesta suite explora ferventment els llocs amb més profunda pena i alegria de l'ànima. Alvin Ailey va dir que un dels tresors més rics d'Amèrica era l'herència cultural del poble afroamericà. "A estones afligit, a estones exultant, però sempre esperançat." Aquest clàssic imperible és un homenatge a aquesta herència i al geni de Alvin Ailey.

 

Setembre 2012
Dijous 13 20:00 PE
Divendres 14 20:00 -
Dissabte 15 17:00 -
Dissabte 15 21:30 PB

Preus

13,50 €, 19 €, 25,75 €, 37 €, 52,75 €, 65 €, 86,25 €

Durada

Part I 45 min (Festa Barocca)
Pausa 30 min
Part II 1h 15 min (Love Stories i Revelations)
TOTAL 2 hores i 35 minuts