Concert Philippe Jaroussky
27 d'octubre de 2013
Concerts <

Concert Philippe Jaroussky

Philippe Jaroussky

Philippe Jaroussky s'ha establert com un dels principals contratenors del món musical internacional i ha estat guardonat amb nombrosos premis. Jaroussky té un ampli repertori de música barroca, des de Monteverdi, Sances i Rossi fins a Vivaldi o Händel. La seva tècnica té els matisos més audaços i impressionants. Ha treballat amb les millors orquestres barroques i ha estat elogiat en totes les sales més prestigioses del món. Va debutar al Liceu amb un concert la temporada 2011-12.

Orquestra Barroca de Venècia

Fundada el 1997 per Andrea Marcon, ha actuat a Amèrica del Nord, Europa, Amèrica del Sud, el Japó i Corea. De la seva activitat concertística i operística de les últimes temporades destaquen les gires pels Estats Units amb Robert McDuffie; amb Carmignola en gira pels Estats Units, Japó i Corea, i festivals Enescu, Gstaad i Dubrovnik; concerts de violí amb Philip Glass i a Àustria, Lisboa i França amb Patricia Petibon; La senna festeggiante, concerts i àries amb Romina Basso (Amsterdam, Itàlia i Rússia); Stabat Mater de Pergolesi (Champs Elysées de París); Vespers de Monteverdi (Leipzig), i gires per Àustria, Alemanya i Suïssa amb Magdalena Kožená; Stabat Mater i Gloria de Vivaldi (Bruges); pasticcio de L’Olimpiade de Metastasio (Londres, Brussel•les, París, entre d’altres) i actuacions amb Jaroussky per Europa. A La Fenice de Venècia han interpretat L’Olimpiade de Cimarosa i Galuppi i Siroe de Händel (també a la Brooklyn Academy of Music de Nova York).

 

Andrea Marcon (Direcció musical)

Nascut a Treviso, estudià a l’Schola Cantorum de Basilea. Ha actuat als escenaris més prestigiosos d’Europa, els Estats Units, Canadà i Àsia. Fundà l’Orquestra Barocca de Venècia (1997), amb la que redescobreix òperes barroques com ara de Cavalli, Siroe i Galuppi de Händel i L’Olimpiade de Cimarosa. Ha dirigit les ràdios simfòniques de Colònia i Berlín, Ràdio Orquestra de Dinamarca, Filharmònica de Montecarlo, Mahler Chamber Orchestra, Mozarteum i Camerata de Salzburg, Simfònica de Lucerna, Essen i Bremen. Destaquen les seves interpretacions d’Il trionfo della Musica e della Poesia de Marcello; Orlando furioso, Atenaide, Tito Manlio, Gloria, Magnificat  i Juditha Triumphans de Vivaldi; La Calisto i Giasone de Cavalli; Orfeo i Vespres de Monteverdi. És director convidat del Teatre de Basilea i, des del 2012, director artístic de l’Orquestra Ciudad de Granada.

Debutà al Liceu amb el «Concert Verdi» (2009-10).

Octubre 2013
Diumenge 27 17:00 -

Preus

8,50 €, 17,50 €, 24 €, 33 €, 45 €, 59 €, 75 €, 101,25 €