Arabella
Richard Strauss
17, 20, 23, 26 i 29 de novembre de 2014
Òpera

Fitxa artística

Direcció musical
Ralf Weikert *

Direcció d’escena
Christof Loy

Escenografia i vestuari
Herbert Murauer

Il·luminació
Reinhard Traub

Coregrafia
Thomas Wilhelm

Producció
Oper Frankfurt

Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu

 

REPARTIMENT
Arabella Anne Schwanewilms
Zdenka Ofelia Sala **
Comte Waldner Alfred Reiter
Adelaide Doris Soffel
Mandryka Michael Volle 17, 20 i 29 Nov
James Rutherford *** 23 i 26 Nov
Matteo Will Hartmann
Comte Elmer Thomas Piffka
Comte Dominik Roger Smeets
Comte Lamoral Torben Jürgens
La Fiakermilli Susanne Elmark
La tiradora de cartes Ursula Hesse von den Steinen
Cambrer Frieder Stricker
Welko Joan Prados
Djura Miquel Rosales
Jankel Gabriel Diap

* El director austríac Ralf Weikert substitueix el mestre Antoni Ros-Marbà en la direcció musical. Durant el mes de setembre, el mestre Ros-Marbà va patir una sèrie d’episodis de taqui-arítmia que s’han tornat a reproduir durant la passada setmana i que l’han portat a que sigui baixa a darrera hora, havent-se de sotmetre per prescripció mèdica a un tractament de repòs, segons el comunicat mèdic remès al Teatre. 

** La soprano Ofelia Sala canta el rol Zdenka, substituint a la soprano Genia Kühmeier, que ha cancel·lat la seva actuació per motius personals.

*** El baríton James Rutherford va cantar el rol de Mandryka en la funció de diumenge 23 de novembre i la del dimecres 26 de novembre, en substitució de Michael Volle que va cancel·lar ambdues funcions per malaltia.

Ralf Weikert

Ha estat director musical de l'Òpera de Bonn, director artístic i titular de l'Òpera de Frankfurt, director artístic de l'Òpera de Zuric, director titular de la Mozarteum Orchestra i del Landestheater de Salzburg. És convidat habitual dels festivals de Salzburg, Ais de Provença, Bregenz i Arena de Verona, entre d'altres. Ha actuat en els teatres i auditoris com la Staatsoper de Viena i Munic, Deutsche Oper de Berlín, Met de Nova York i San Francisco.

Ofelia Sala, soprano

Nascuda a València. Ha actuat al Met de Nova York, Chicago, La Scala de Milà, Madrid, Florència, València, Munic, Berlín, Dresden i Tòquio. Ha cantat rols com Sophie, Aminta, Pamina, Aspasia, Gilda, Nanetta i Norina, entre d'altres. Debutà al Liceu amb Un ballo in maschera (2000-01). Hi ha tornat en moltes ocasions, les darreres amb Lucio Silla (2012-13) i L'Atlàntida (2013-14).

James Rutherford, baríton

Nascut a Norwich, ha actuat a la WNO, Scottish Opera, Opéra de París, ENO, i Covent Garden, Staatsoper de Berlín, Colònia, Chicago i San Francisco. Forma part de la companyia de l’òpera de Graz (Hans Sach, Barak de Die Frau ohne Schatten, Germont, Jago, Orestes d’Elektra i Falstaff). Va debutar a Bayreuth com a Hans Sachs. Recentment ha interpretat els rols de Le Roi de Le Cid de Massenet (València), Paolo Orsini (Madrid) i Mandryka (Amsterdam).

Novembre 2014
Dilluns 17 20:00 A
Dijous 20 20:00 G
Diumenge 23 18:00 F
Dimecres 26 20:00 D
Dissabte 29 20:00 C

Durada

Acte I: 65 min
Entreacte: 30 min.
Acte II: 50 min.
Entreacte: 20 min.
Acte III: 55 min.

Temps total aprox.: 3 h i 40 m