Totes les noticies

13 països retransmetran en directe als cinemes el 'Macbeth' de Verdi

Macbeth

Barcelona, 19 d'octubre de 2016. Macbeth arriba el dijous  20 d’octubre a més de 100 cinemes d’arreu del món gràcies a la retransmissió en directe de l’òpera de Verdi. Es tracta de la tercera col·laboració de la distribuïdora Rising Alternative i el programa Live in Cinemas amb el Gran Teatre del Liceu, que reforça el seu projecte audiovisual a nivell internacional i contribueix a la difusió de l’òpera a nous públics i ciutats amb poca programació d’aquest gènere. A més, enguany el Teatre engega una nova iniciativa retransmetent un preshow prèviament enregistrat amb entrevistes als artistes de Macbeth.

Llistat de cinemes

Un elenc encapçalat per Ludovic Tézier i Martina Serafin arribarà a través de la gran pantalla i en rigorós directe a 84 sales a tota Espanya, a poblacions com A Coruña, Madrid, Murcia, Valladolid, Badajoz, Zaragoza, Logroño, Málaga, Tudela, etc. La presència internacional d’aquesta retransmissió posa de manifest la qualitat artística i l´ambició del Teatre arribant als Estats Units, Itàlia, Holanda, Andorra, Àustria, Canadà, República Txeca, Finlàndia, Alemanya, Irlanda, Suïssa i Regne Unit. 29 sales de Catalunya de 20 ciutats estan implicades en aquest projecte puntal del Liceu que es va iniciar la temporada 2015/16 amb la retransmissió de Lucia di Lammermoor (23 de desembre de 2015) i I Capuleti e i Montecchi (1 de juny de 2016). En aquesta ocasió, Barcelona, Valls, Mataró, Sant Cugat, Terrassa, Tremp, Platja d’Aro, Lleida, La Seu d’Urgell, Arenys de Mar, Cornellà del Llobregat, Manresa, El Vendrell, Girona, Granollers, Olesa de Montserrat, Tarragona, Sitges i Ribes de Freser són les ciutats que emetran l’òpera de Verdi enriquint simultàniament el projecte de territori que el Liceu ha endegat fa prop d’1 any.

Aquesta temporada servirà per consolidar el projecte audiovisual del Liceu, que prepara pel proper 6 d’abril una retransmissió en directe de Rigoletto i la tercera edició de Liceu a la Fresca, que durant la temporada 2015/16 va arribar a 121 municipis de Catalunya i Menorca amb la retransmissió de La bohème.

El Gran Teatre del Liceu és una de les institucions pioneres a nivell mundial en la difusió de l’òpera en viu als cinemes, una activitat que va començar l’any 2001 amb la retransmissió de La traviata a tota la xarxa de sales Cinesa, operador també pioner i actualment molt actiu en el camp dels continguts alternatius. Set anys després, el 2009, el Liceu va firmar un acord amb Rising Alternative, el major distribuïdor mundial d’òpera en circuits alternatius i que compta amb més de 2.700 cinemes afiliats en tot el món i manté acords amb institucions i festivals d’arreu.

El projecte audiovisual del Liceu es va recuperar fa dos anys amb l’òpera Norma després de tancar l’acord de cessió de drets audiovisuals amb el Cor i l’Orquestra del Gran Teatre durant 10 anys. Precisament aquest mes d'octubre ha sortit a la venda el DVD d'aquesta producció de la temporada 2014/15, que ha estat editat per Major i que suposa una inversió del Liceu cap a la potenciació del projecte audiovisual.