Amics del Liceu

Amics del Liceu col·labora amb el Gran Teatre del Liceu en l’organització de les activitats culturals de suport al Liceu i de foment de l’òpera:

  • Visites guiades al Teatre.
  • Conferències abans de l’estrena de cadascuna de les òperes programades en la temporada a càrrec d’especialistes, i també col·loquis, debats i entrevistes amb cantants i directors.
  • Conferències i simposis sobre el món de l’òpera (música, dramatúrgia, cantants, escenografia, gestió de teatres d’òpera, etc.).
  • Exposicions temàtiques al voltant del món de l’òpera i del Liceu.

A més d’aquestes activitats, Amics del Liceu edita:

  • El llibre Temporada d’Òpera sobre les òperes de la temporada.
  • L’inventari de l’activitat artística del Liceu des de la seva inauguració –Anuari– i altres obres relacionades amb el món de l’òpera i del Liceu.
  • També promou l’aportació de fons documentals a l’Arxiu Històric del Liceu.

Conferències al voltant de la programació

Amics del Liceu organitzen conferències al voltant de la programació de la temporada d'òpera. Consulteu dins la fitxa de cada espectacle les activitats, dates i conferenciants. Són de lliure accés pels socis d'Amics del Liceu i pels Abonats del Liceu. Per inscriure’s a les conferències cal enviar un e-mail a activitats@amicsliceu.com, indicant el nom i cognoms de la persona interessada.

Properes activitats

Conferècies

Conferència a l'entorn de L'italiana in Algeri
Dimecres 12 de desembre a les 19.30h

Sala de l'Orquestra del Liceu (entrada per La Rambla, 51-59)
Activitat gratuïta preferiblement amb reserva prèvia

Jaume Radigales, professor titular de la Universitat Ramon Llull i crític de Catalunya Música i La Vanguardia, ens introduirà en la comèdia de Rossini L’italiana in Algeri, un altre dels títols de la temporada que torna a situar la dona i el seu alliberament com a protagonistes de la història.

Conferència a l'entorn de Madama Butterfly
Dimarts 8 de gener a les 19.30h

Sala del Cor del Liceu (entrada per La Rambla, 51-59)
Activitat gratuïta preferiblement amb reserva prèvia

Marc Sala, tenor i divulgador cultural, ens parlarà d’una de les òperes més preuades del verisme italià: Madama Butterfly, de Giacomo Puccini.

Projecció a l'entorn de Madama Butterfly
Dimecres 9 de gener a les 19.30h

Reial Cercle Artístic (c/ dels arcs 5)
Activitat gratuïta preferiblement amb reserva prèvia

Amb motiu de l’òpera Madama Butterfly, el grup Verdi d’Amics del Liceu ha preparat unes projeccions per visualitzar els millors fragments i posades en escena d’aquest clàssic de Puccini. A través dels fragments escollits, descobrirem tots els secrets que s’amaguen al darrere d’aquesta gran història d’amor i de dolor.

 

Conferències realitzades: escolteu-les

 

Amics del Liceu

La Rambla 88, 2n. 08002 Barcelona
93 317 73 78 /  info@amicsliceu.com