• L’arribada al Teatre d’Anna Netrebko, la gran estrella de l’òpera, és una cita molt esperada pel públic liceista, després que la cantant cancel·lés la seva participació a l’obra Il trovatore arran de la seva convalescència per Covid-19.
  • Considerada una de les grans dives del nostre temps, Netrebko oferirà un dels pocs recitals a piano que actualment fa en la seva carrera. La cantant compta amb una veu de puresa i precisió inusuals, una gran gamma dinàmica, imaginació i enorme carisma.
  • L’acompanyarà el pianista Pavel Nebolsin, la mezzosoprano Elena Maximova i Giovanni Andrea Zanon al violí, amb un íntim programa que mostrarà l’extensió de la paleta estilística de la soprano russa.                                          
  • L’horari de la funció s’avança a les 19h per permetre a tot el públic poder retornar a les seves cases abans del toc de queda establert per les restriccions de la pandèmia.

[[{"fid":"17928","view_mode":"gran","fields":{"format":"gran","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"gran","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-gran","data-delta":"1"}}]]

Barcelona, 22 de gener de 2021. El Gran Teatre del Liceu es prepara per tornar a rebre la reina indiscutible dels escenaris d’òpera més importants del món. Anna Netrebko delectarà al públic barceloní el proper 27 de gener amb un íntim recital Jour et nuit acompanyada del piano de Pavel Nebolsin, la mezzosoprano Elena Maximova i Giovanni Andrea Zanon al violí. Una nova oportunitat per retrobar-la al Teatre ja que el passat octubre, la soprano russa va haver de cancel·lar la seva participació a l’obra Il trovatore degut a la seva convalescència per Covid-19.

El programa de cant i piano permetrà escoltar els colors infinits de la veu de la cantant, tot recorrent peces de diferents compositors que ens fan viatjar en la poesia del dia i la nit. L’audició d’aquesta sessió única comptarà amb algunes de les peces més cèlebres de tots els temps, que començarà amb obres de Rachmàninov, Korsakov, Strauss, Debussy, Bridge, entre d’altres. La segona part s’inicia amb les sensibles cançons de Txaikovski per donar pas a les composicions de Bridge, Fauré, Dvorák, entre d’altres.

Consulteu AQUÍ el programa

Anna Netrebko, la soprano admirada

La prima donna del segle XXI, Anna Netrebko, va ser descoberta per Valery Guérguiev fa 25 anys al Teatre Mariïnsky de Sant Petersburg, i des de llavors, ha redefinit el concepte d’estrella de l’òpera. Des de cantar a la cerimònia dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2004 fins esdevenir el primer artista clàssic en aparèixer a la llista de les 100 persones més influents del món a la revista TIME, Netrebko s’ha convertit en l’ambaixadora mundial de l’òpera i és reconeguda com una de les artistes escèniques més convincents i compromeses de l’actualitat. Les seves interpretacions de les han estat enregistrades i guardonades en nombroses ocasions, i actualment s’aventura en un repertori cada cop més audaç i dramàtic.

L’última actuació de la soprano al Liceu va ser al novembre del 2019, quan Anna Netrebko va cantar Verdi acompanyada del tenor Yusif Eyvazov i el baríton Christopher Maltman. Aquest magnífic trio de veus va compartir escenari amb l’Orquestra Simfònica del Liceu, sota les ordres del mestre Denis Vlasenko.

Liceu, un espai segur

El Gran Teatre del Liceu ha treballat des de l’inici de la pandèmia en poder habilitar una sèrie de mesures adaptades per garantir la seguretat sanitària dins del Teatre. Un protocol que té la finalitat de donar compliment a la normativa del departament de Salut i les condicions específiques del Procicat en matèria d’equipaments culturals.

Amb la intenció d’assegurar al màxim que el Liceu sigui un espai segur recordem que és obligatori l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic dins el Teatre. Entre altres mesures es troben el control de temperatura en els accessos, la desinfecció constant dels espais, la renovació permanent de l’aire a través de dos nous ventiladors que s’han instal·lat l’agost del 2020, la inhabilitació del guarda-roba, i l’ús del format digital per als programes de mà.

Per tal que el públic pugui retornar a les seves cases abans del toc de queda, l’horari de la funció serà a les 19h