Totes les noticies

Brahms i Strauss en l'últim concert de la temporada

  • El reconegut pianista francès François-Frédéric Guy debutarà al Liceu obrint el programa amb el Concert per a piano núm. 2 de Johannes Brahms
  • ‘Així parlà Zaratustra’ de Richard Strauss, present a la banda sonora de ‘2001: una odissea de l’espai’ d’Stanley Kubrick, serà interpretada per l’Orquestra del Liceu

© Antoni Bofill

Barcelona, 12 de juny de 2018. El Gran Teatre del Liceu presenta divendres 15 de juny el darrer concert simfònic de la temporada amb el seu director musical al capdavant, Josep Pons. Serà amb dues obres icòniques com el segon dels dos concerts per a piano de Johannes Brahms, mostra excel·lent de la seva maduresa musical, i amb Així parlà Zaratustra, un dels poemes simfònics més coneguts de Richard Strauss, l’inici del qual va ser popularitzat gràcies a Stanley Kubrick i la seva 2001: una odissea de l’espai.

El pianista francès François-Frédéric Guy obrirà el programa de la nit amb el concert per a piano número 2 en si bemoll Major op. 83, una obra que va arribar tard en la trajectòria creadora de Brahms però que representa molt bé el seu amor per la música de cambra. Un preciós diàleg entre el piano i l’orquestra que confirma el virtuosisme del compositor alemany. Precisament dos compatriotes seus són el punt de partida de la segona obra del concert, Així parlà Zaratustra, de Richard Strauss, inspirada en l’obra de Nietzsche i que posteriorment ha estat emprada en multitud de pel·lícules,  àlbums i concerts de nombrosos artistes com Elvis Presley, Green Day o Deep Purple entre molts d’altres.  

© Antoni Bofill

Josep Pons, director musical

Josep Pons tanca una temporada plena d’èxits i desafiaments de gran volada com el Tristan und Isolde de Wagner, el Roméo et Juliette de Gounod o el Concert per la Pau i els Drets Humans organitzat per la Fundació Onuart i produït per Mediapro, retransmès internacionalment des de la seu de les Nacions Unides a Ginebra. Una temporada que també ha vist renovar el director musical del Liceu per 4 temporades més. Considerat com un dels directors més rellevants de la seva generació, Josep Pons (Puig-reig, 1957) ha construït forts lligams amb orquestres com Gewandhauss de Leipzig, Staatskapelle de Dresden, Orchestre de Paris, City of Birmingham Symphony Orchestra, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen o BBC Symphony Orchestra, amb la que ha fet diverses aparicions als BBC Proms de Londres.

Des del 2012 és el director musical del Gran Teatre del Liceu i és també director honorari de l’Orquesta y Coro Nacionales de España. Ha estat director titular i artístic de l’Orquesta Ciudad de Granada i va ser fundador de l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure i de la JONC. L’any 1999 va ser distingit amb el Premio Nacional de la Música i és acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts. Recentment ha estat guardonat amb el Premi de la BBC music magazine.

© Caroline Doutre

François-Frédéric Guy, piano

François-Frédéric Guy debuta al Liceu interpretant un dels seus compositors habituals, Johannes Brahms. En el seu repertori també acostumem a trobar Bartók, Liszt i Prokófiev, a banda de la música contemporània de compositors com Ivan Fedele, Gérard Pesson, Bruno Mantovani i Hugues Dufourt. Nascut a Vernon (França) l’any 1969, Guy ha treballat amb importants formacions orquestrals com la Philharmonia Orchestra i la filharmònica de Londres, filharmònica de Munic, orquestra de París, filharmònica de Ràdio França, filharmònica de Viena i la Tonhalle-Orchester de Zuric. Ha col·laborat amb directors com Esa-Pekka Salonen, Kazushi Ono, Marc Albrecht, Philippe Jordan, Daniel Harding, Neeme Järvi, Lionel Bringuier, Michael Tilson Thomas i Kent Nagano. Ha fet recitals a les principals sales de concerts de ciutats com Londres, Milà, Berlín, Munic, Moscou, París, Viena i Washington, i en festivals com el Festival de piano a La Roque d'Anthéron, el Chopin Festival a Varsòvia, la Beethovenfest Bonn, el Printemps des Arts de Montecarlo i Cheltenham Festival.

Així parlà Zaratustra
15 juny 20h

Compra ara