• L’estrena de Lohengrin de Wagner es veu afectada per aquestes mesures cancel·lant les 7 funcions (del 19 de març al 5 d'abril).
  • També es cancel·la la roda de premsa de presentació de Temporada 2020/2021 prevista per al dimecres 18 de març al Foyer.
  • També s’atura el procés de creació i funcions de El monstre al laberint arran del protocol de prevenció anunciat ahir pel Departament d’Educació respecte la suspensió de tota activitat fora del centre educatiu que impliqui la participació d’alumnes de diversos centres simultàniament.
  • Les 4 funcions escolars d’IT Dansa al Teatre Auditori de Sant Cugat també s’han cancel·lat degut a l’assistència de més d’un centre educatiu a cada representació.
  • La suspensió també afecta a l’única funció familiar d’aquest mateix espectacle degut a la restricció de l’aforament, així com el concert de l’OFF Liceu previst al Foyer del Liceu.
  • El Gran Teatre del Liceu es posarà en contacte amb totes aquelles persones que es vegin afectades per la suspensió de l’activitat artística per informar-los de totes les opcions.

Barcelona, 13 de març de 2020. La nova fase d’emergència anunciada avui per la Generalitat de Catalunya, així com la impossibilitat de seguir amb la normalitat dels assajos de la producció, fa que el Liceu es vegi obligat a suspendre tota la producció de Lohengrin de Wagner prevista del 19 de març al 5 d’abril -7 funcions-.

Les mesures preventives anunciades per les autoritats sanitàries són de difícil implantació al Cor i l’Orquestra durant els assajos. Aquests col·lectius treballen conjuntament al fossat i a l’escenari del Teatre, que no permeten mantenir les distàncies de seguretat entre ells i la resta de perfils professionals de l’espectacle. Aquesta situació fa difícil completar el procés íntegre de la producció davant la possibilitat de realitzar únicament les 4 funcions que queden fora del període establert per les autoritats.

Per tant, actualitzant el comunicat enviat ahir a la tarda, el Liceu anuncia que fins el 26 de març suspèn tota l’activitat prevista, incloent la presentació de temporada 2020/21 el 18 de març. A mesura que avanci la situació, el Teatre comunicarà una nova data de presentació

Queda cancel·lat, també, tot el procés de creació i funcions de El monstre al laberint. Després de l’anunci del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en relació a les mesures preventives contra el COVID-19 en els centres educatius, el Gran Teatre del Liceu es veu obligat a suspendre els assajos i les funcions previstes de l’espectacle de Jonathan Dove, on hi participaven 823 alumnes d’ESO i Batxillerat de més de 20 instituts.

El Departament va informar de “la suspensió de tota activitat que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament”, com era el cas d’aquesta òpera participativa. Degut a la mateixa mesura anunciada pel Departament d’Educació, també s’han suspès les 4 funcions escolars d’IT Dansa previstes al Teatre Auditori de Sant Cugat els dies 11, 12 i 13 de març on hi assistien més d’un centre educatiu per representació. La suspensió també afecta a l’única funció familiar d’aquest mateix espectacle el dia 14 de març, i el concert d’OFF Liceu previst pel 20 de març al Foyer del Teatre.

Tot i tractar-se d’un aforament inferior a les 1.000 persones en ambdós casos, la restricció de reduir l’aforament a un terç per seguir la mesura preventiva, impossibilita poder acollir aquest esdeveniment durant els 15 dies de l’estat d’alerta anunciat. L’Ajuntament de Sant Cugat i el Teatre Auditori han informat l’ajornament de la funció familiar d’IT Dansa al dissabte 17 d’ abril de 2021 a les 18h. Totes les entrades per la funció suspesa del 14 de març seran vàlides per aquesta nova funció.

El Liceu seguirà informant degudament de tota modificació en els seus protocols d’actuació, seguint sempre les indicacions de les autoritats sanitàries.