Diàleg entre Jordi Savall i Oscar Camps

Amb motiu d'El monstre al laberint'

Dilluns 2 de març 
18h
Foyer del Liceu (accés c/ Sant Pau)
Entrada gratuïta amb invitació.

Invitacions

Moderat per David Guzmán, periodista cultural.

L'òpera de Jonathan Dove El monstre al laberint que podrem veure properament al Liceu sota la direcció escènica de Paco Azorín, parteix d'un mite clàssic -Teseu i el Minotaure- per convidar-nos a reflexionar sobre la realitat de les persones migrades i refugiades.

El monstre al laberint és una òpera participativa on a cada funció uns 250 joves de diferents instituts i centres educatius, comparteixen escenari amb professionals de la música i de les arts escèniques.

És en aquest context que el Gran Teatre del Liceu organitza un diàleg entre Jordi Savall i Oscar Camps. Jordi Savall, ambaixador de la Unió Europea pel diàleg intercultural el 2008 i Artista per la Pau escollit per la UNESCO, ha impulsat el projecte socials Orpheus XXI adreçat a joves músics immigrants i refugiats. La música com a oportunitat i com a eina de diàleg intercultural. 

Per la seva banda, Oscar Camps, fundador i director de l'ONG Open Arms, dedica la seva tasca professional a protegir i ajudar a persones que travessen el Mediterrani per arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, de persecució o de pobresa. 

Experiències per donar visibilitat a una realitat, el desplaçament forçat de les persones, que segueix creixent cada dia a tot el món.