Difusió musical i artística

La difusió musical i artística és un dels objectius principals del Gran Teatre del Liceu a l’hora de democratitzar i popularitzar l’activitat operística. Per aquest motiu el Cor i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu sovint surten de les parets del teatre per oferir propostes artístic-musicals a preus populars o gratuïts com els concerts de La Mercè, els concerts al territori o els concerts de barri.

Concerts al territori

Els concerts al territori, emmarcats dins el Projecte Tots Som Liceu, promouen viatjar fora de l’àrea metropolitana amb propostes artístic-musicals a preus populars (10, 12 o 15€). Les gires del Cor i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu s’encarreguen de difondre el seu repertori per nombroses localitats catalanes amb la col·laboració dels seus ajuntaments. Els darrers concerts al territori van ser a Vic i Sant Cugat el 18 i el 26 de novembre respectivament.

Concerts de la Mercè

Centenars de persones es concentren cada any davant de la Catedral de Barcelona per escoltar al Cor i a l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu dins la programació de les festes de la Mercè. Una bona forma de donar la benvinguda a la temporada cultural amb un concert gratuït (costejat pel Liceu) que surt del Teatre per trepitjar el carrer i ampliar l’abast de l’òpera i la música dins la ciutat de Barcelona.

Concerts de barri

Els concerts realitzats a la basílica de Santa Maria del Pi (2 de novembre del 2014), al Casino de l’Aliança del Poblenou (25 de maig de 2015) i els que se celebraran properament són la reafirmació de la importància de les gires pel territori i consolida el projecte Tots som Liceu. L'òpera s'acosta als barris de Barcelona amb la programació de concerts clàssics als diferents districtes de la ciutat i s’està treballant en construir una gira estable pels barris de Barcelona i en concretar noves dates.