Josep Pons

Considerat com un dels directors més rellevants de la seva generació, Josep Pons (Puig-reig, 1957) ha construit forts lligams amb orquestres com Gewandhauss de Leipzig, Staastkapelle de Dresden, Orchestre de Paris, City of Birmingham Symphony Orchestra, WDR Köln, Royal Stockholm Philharmonic, Orchestre du Capitol de Toulouse, The Deutsche Kammerphilharmonie Bremen o BBC Symphony Orchestra, amb qui ha fet diverses aparicions als BBC Proms de Londres.

Imagen
Josep Pons (© Igor Cortadellas)
Josep Pons (© Igor Cortadellas)

Des del 2012 és el director musical del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i és també director Honorari de la "Orquesta y Coro Nacionales de España". Ha estat director titular i artístic de la Orquesta Ciudad de Granada i va ser fundador de l'Orquestra de Cambra Teatre Lliure de Barcelona i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Va ser Director musical de les cerimònies olímpiques Barcelona 92.

L'any 1999 va ser distingit amb el Premio Nacional de la Música que otorga el Ministerio de Cultura i és acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts.

Ha enregistrat més d'una cinquantena de títols per a Harmonia Mundi i per a Deutsche Grammophon, havent obtingut els màxims guardons: Grammy, Cannes Classical Awards, Grand Prix de l'Academie Charles Cross, Diapasson d'Or, Choc de la Musique. Les darreres publicacions han estat un DVD de la 8ª simfonia de Mahler per a DG i un CD amb obres de Mahler i Berio amb Matthias Goerne i la BBC Symphony Orchestra per a HM.

Va debutar al Gran Teatre del Liceu el 1993.