Totes les noticies

El Ballet Nacional Sodre / Uruguay, dirigit per Julio Bocca, debuta al Liceu

Barcelona, 14 de desembre 2015. Julio Bocca i el BNS | Ballet Nacional Sodre Uruguay arriben per primera vegada al Gran Teatre del Liceu del 16 al 20 de desembre amb Coppélia, composta per Léo Delibes i basada en els contes fantàstics d’E. T. A. Hoffmann. Aquesta versió de l’any 1968 del difunt coreògraf Enrique Martínez (†1998) està produïda pel Theatro Municipal de Rio de Brasil i farà 5 úniques funcions sota la direcció musical del mestre Martín García (director musical del BNS) i amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. L’ocupació mitja de l’espectacle a dia d’avui és del 75%. Després de passar pel Liceu, la companyia actuarà als Teatros del Canal de Madrid del 27 de desembre de 2016 a l’1 de gener de 2017 (excepte el dia 31).

Julio Bocca i el BNS |Ballet Nacional Sodre / Uruguay es troben en plena gira internacional, que els ha dut a la Xina, Colòmbia, Guatemala, Argentina i que ara finalitza a Espanya. La versió de Coppélia que arriba a Barcelona té un marcat caire realista, tant en els personatges com en l’ús de danses tradicionals. Una versió d’un fort caràcter teatral que juga amb els colors del vestuari per reforçar amb gran força i elegància la dramatúrgia en els ballarins. Entre ells es troben els joves intèrprets María Noel Riccetto, Paula Penachio i Ariele Gomes alternant-se en el rol d’Swanilda, Gustavo Carvalho, Lucas Erni i Ciro Tamayo en el de Franz, i Daniel Galarraga i Alejandro González en el rol de Dr. Coppélius.

L’argument ens acosta la història de Coppélia, una nina autòmat de Coppélius amb la qual vol robar l’ànima de Franz. Però Swanilda, promesa de Franz, fent-se passar per Coppélia, el salva. Història divertida i profunda, qüestiona la moral científica que desafia la fe i vol crear vida amb la raó; i alhora ens fa qüestionar aquells que estimem.

L’estrena mundial de Coppélia va ser l’any 1870 al Teatre de l’Òpera de París i la versió d’Enrique Martínez es va veure per primer cop el 1968 al Brooklyn Academy of Music.