Barcelona, 27 de juny de 2017. El baríton malagueny Carlos Álvarez serà l’encarregat d’encarnar Renato a Un ballo in maschera els dies 7 i 10 d’octubre de 2017, obrint així la temporada 2017/18. Álvarez assumirà les dues funcions que havia de cantar Dmitri Hvorostovsky i que provisionalment cobria Giovanni Meoni. El baríton espanyol assegura que “la possibilitat de tornar al Liceu, recomponent el gest per a substituir un company en dificultat de salut, es converteix en el repte de reprendre una altra de les òperes del meu repertori verdià”.

Nascut a Màlaga, Carlos Álvarez va formar-se al Conservatori de la seva ciutat, paral·lelament als estudis de medicina. Des del seu debut, l’any 1990, ha cantat als principals teatres d’òpera del món, com el Teatro alla Scala de Milà, Metropolitan Opera de Nova York, Wiener Staatsoper, Opéra National de París, així com a pràcticament tots els teatres espanyols. L’han dirigit batutes com Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Riccardo Chailly o Seiji Ozawa.

L’any 2013 va rebre la Medalla d’Or del Gran Teatre del Liceu, que se suma a un gran nombre de distincions, entre les quals dos premis Grammy (2001 i 2005) o el Premio Nacional de Música del Ministerio de Cultura de España (2003). Ha obtingut dos premis al millor cantant masculí de la crítica d’Amics del Liceu, per les seves successives actuacions al Festival Internacional Castell de Peralada interpretant Carlo Gérard (Andrea Chénier, 2014) i Jago (Otello, 2015).

Recentment ha debutat en els rols de Guillaume Tell, Falstaff i Scarpia (Tosca). Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 1995/96 amb Giovanna d’Arco, i hi ha tornat en diverses ocasions com amb Rigoletto i Don Giovanni aquesta temporada.