Barcelona 31 de gener 2019. El Gran Teatre del Liceu es suma amb el Palau de la Música Catalana i L’Auditori –amb la col·laboració d’Ibercamera i el Conservatori del Liceu– a la programació del Barcelona Obertura Spring Festival, el primer festival de música clàssica promogut per Barcelona Global i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. La versió concert de Hamlet d’Ambroise Thomas, l’òpera Rodelinda de Händel, el recital de la soprano Iréne Theorin s’inclouen en el programa, com també el concert del Quartet de Corda amb membres de l’Orquestra del Liceu (12 març al Centre Cívic Tomasa Cuevas) i el Cor de Dones del Gran Teatre (16 març a l’Auditori Sant Martí).

El Barcelona Obertura Spring Festival comptarà amb 17 concerts als respectius escenaris entre el 4 i el 17 de març de 2019 amb noms de l’escena internacional com Valery Gergiev, Kent Nagano, Diana Damrau, Daniil Trifonov, Tabea Zimmermann, Jonathan Nott, Grigory Sokolov, Carlos Álvarez, Irene Théorin i Matthias Goerne, a més de la implicació i l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu, l'Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau, i el Cor Infantil i Cor de Noies de l’Orfeó Català així com l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OCB).

Durant el festival s'estrenaran noves produccions com la versió de la Novena de Beethoven a càrrec de l'OBC i l’Agrupació Teatral Señor Serrano. El repertori del festival suposa un altre al·licient ja que s'hi ,interpretaran obres tan emblemàtiques com La Consagració de la primavera de Stravinsky, la Tercera i Cinquena simfonia de Mahler, el Rèquiem de Victoria, els tres grans cicles de lied de Schubert (La Bella molinera, Winterreise i Schwanengesang), Rodelinda de Händel, els concerts per a piano i orquestra de Rakhmàninov i la cantata Alexander Nevsky de Prokófiev.

El Barcelona Obertura Spring Festival és un pas més en l’estratègia de Barcelona Obertura per tal de promocionar internacionalment les programacions de música clàssica de la ciutat i aprofundir en el posicionament de Barcelona com a destinació mundial de viatges musicals i culturals.

Obertura City+

En paral·lel, per apropar la música clàssica a tots els ciutadans, s’ha creat l’Obertura City+ que aplega més de 40 entitats de la ciutat i aplega una programació de 33 actuacions d’accés gratuït per poder escoltar els joves talents musicals locals, seleccionats per una comissió artística i a través d’una convocatòria oberta que va tenir lloc el passat octubre de 2018.

KamBrass Quintet, Ferran Talarn, Adrià Pagès, el duo format per Mireia Tarragó i Marina Pelfort, Mario Miralles, Bernat Prat i Marta Puig són els protagonistes d’aquests concerts que tindran lloc a espais com l’Antiga Fàbrica Damm, la Casa Batlló, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, Can Framis i els Espais Volart de la Fundació Vila Casas, la Fundació Miró, el pavelló Mies van der Rohe, la Casa Vicens, el Monestir de Sant Pau del Camp, la Presó Model, el Conservatori del Liceu i alguns espais municipals de la ciutat: l’Auditori, Sant Martí, el CC Fort Pienc, la Fàbrica de creació Fabra i Coats, el CC La Sedeta, el CC Torre Llobeta, el CC Trias i Peitx, el Casinet d'Hostafrancs, el CC Tomasa Cuevas, el CC Pere Pruna i el CC Zona Nord.

L’Obertura City+ vol ser una plataforma de referència per als artistes locals, oferint-los la possibilitat de donar-se a conèixer tant amb el públic local com internacional. També serà una gran oportunitat per a la ciutadania per apropar-se a la música clàssica i veure com “floreixen” els talents en la pròpia ciutat.

El festival s’ha promogut amb una campanya internacional que li ha donat visibilitat al Festival de Salzburg, Lucerne Festival, auditoris com la Philharmonie, la Konzerthaus, Boulezsaal de Berlín, Alte Oper de Frankfurt, Concertgebouw d’Amsterdam, Philharmonie de Munich, Philharmonie de Luxembourg, Chateau de Versailles i Elbphilharmonie d’Hamburg.