Totes les noticies

El Liceu crea una junta de benefactors

  • Cucha Cabané serà la presidenta d’aquest nou òrgan amb Elena Barraquer com a vicepresidenta
  • Aquest nou ens contribuirà a les activitats del Liceu i participarà d’aquestes amb la intenció de crear una major implicació del públic en les temporades artístiques
  • Aquesta nova figura pretén donar més pes a la representació privada, reforçant la captació de recursos i consolidant aquesta branca de finançament
  • S’ha considerat oportú donar impuls a aquesta figura en el marc del 175è aniversari de la inauguració del Teatre, un moment especial per generar il·lusió i posar en valor ‘La força del Liceu’

(© Sergi Panizo)

Barcelona, 26 de maig de 2021. El president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, el director general, Valentí Oviedo, el director artístic, Víctor Garcia de Gomar, el president del Consell de Mecenatge del Liceu Luis Herrero i 75 Benefactors del Teatre, es van reunir ahir dia 25 de maig per aprovar la constitució de la Junta de Benefectors, un nou organisme sorgit del creixent interès vers el programa de suport individual i les recents adhesions al programa, que ha fet considerar al Teatre la importància de donar força i visibilitat a aquesta nova junta dins del Consell de Mecenatge del Liceu. Aquest nou ens, que comptarà amb la presidència de Cucha Cabané i la vicepresidència Elena Barraquer, té com a objectius incrementar la implicació del públic amb les temporades artístiques del Teatre i incentivar noves adhesions així com organitzar accions de fidelització. L’acte de constitució va comptar amb les intervencions de Quim Badia, secretari de la Fundació del Gran Teatre del Liceu i Helena Roca, Directora de Patrocini, Mecenatge i Esdeveniments del Liceu.   

(© Sergi Panizo)

L’any 2007, el Gran Teatre del Liceu va donar un pas endavant en crear la figura del Benefactor dins el programa de mecenatge, com a nova categoria de suport individual dirigit específicament a persones físiques amb la intenció de reforçar els vincles de la societat civil amb l’òpera i el Teatre.

Fruit de la pandèmia, el Teatre va percebre una gran reacció de suport del públic vers el Liceu: la generositat i el suport de les persones al voltant del Teatre va ser sorprenent en les campanyes de recaptació per poder seguir amb les portes obertes. En total, en aquesta temporada, es va incrementar en 30 el nombre de benefactors nous. En aquest sentit, el Teatre ha considerat que és el moment oportú per donar força al programa de Benefactors del Teatre, donar-los veu i constituir la Junta de Benefactors, com a òrgan de govern, i d’aquesta manera augmentar la seva visibilitat.  Un dels altres motius que impulsen la creació d’aquesta junta és la celebració dels 175 anys de la inauguració del Teatre, un moment especial per generar il·lusió i posar en valor ‘La força del Liceu’. Aquesta gran efemèride, que es celebrarà durant les properes dues temporades, va ser declarada Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic per part del Govern de l'Estat, fet que atorga avantatges fiscals a les empreses i persones que col·laboren amb el Teatre i el seu programa de patrocini i mecenatge.

Salvador Alemany (© Sergi Panizo)

La Junta de Benefactors tindrà un Comitè de Treball encapçalat per una president/a, vicepresident/a i dos vocals que en seran els  representants al Consell de Mecenatge, càrrecs que es renovaran cada dos anys. 

La Junta de Benefactors contribuirà a les activitats i participarà d’aquestes amb la intenció de crear una major implicació del públic amb les temporades artístiques, i fomentar i enfortir el sentit de pertinença al Liceu. La Junta, juntament amb la direcció del Teatre, correspondrà al compromís dels Benefactors i organitzarà  experiències i activitats que ampliïn el seu coneixement del Liceu, de l’òpera i l’art.

(© Sergi Panizo)

La Fundació del Gran Teatre del Liceu té com objectiu principal promoure aquelles iniciatives que reverteixin en el foment i la potenciació de la Cultura, i més específicament, de la cultura operística, promoure l’afecció a l’art en totes les seves manifestacions, i contribuir a la formació del públic del futur.

Les temporades artístiques són possibles per la participació econòmica de les administracions públiques i per l’esforç de totes i cada una de les persones que, al Teatre, programen i realitzen l’art del Liceu. De la mateixa manera, les empreses i persones que de manera voluntària donen suport a la institució representen un important component per a la consolidació i millora d’aquest projecte. L’òrgan de govern que aglutina el Mecenatge del Teatre és el Consell de Mecenatge i tenen els seus propis representants al Patronat i Comissió Executiva del Liceu. Actualment el mecenatge representa un 15% dels ingressos del Teatre.

(© Sergi Panizo)

Cucha Cabané, presidenta de la Junta de Benefectors

Cucha Cabané és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Executive Education per la ESSEC Business School de París i Màster en Gestió i Organització d'ONG d'ESADE.

Des de 2012, és membre de l'Associació d'Amics de la Reial Acadèmia de Gastronomia. També ha estat membre del Consell Assessor Espanyol de la Berklee College of Music i ha format part de la junta directiva de l’Association pour le Rayonnement de l'Opéra National de París (AROP).

Té una àmplia experiència en relacions públiques, publicitat, màrqueting i afers culturals. Va formar part del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics, Barcelona (COOB 92).

Anteriorment, ha treballat com a consultora per Sotheby 's a Barcelona i a Exceptional Stays. Actualment és vicepresidenta de Fundación Quiero Trabajo (FQT), des del 2016.

(© Sergi Panizo)

Elena Barraquer, vicepresidenta de la Junta de Benefectors

Elena Barraquer és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Membre d'una de les sagues d'oftalmòlegs més prestigioses del món, Elena Barraquer es va enamorar en la seva infància de la professió del seu avi i del seu pare. Aquesta va ser la llavor del que acabaria sent una vocació mèdica i solidària que l'ha convertit en una de les figures de major projecció internacional en el camp de la cooperació.

Després de 13 anys al front de programa de cooperació internacional de la Fundació Barraquer duent a terme nombroses expedicions mèdiques, al juny de 2017 crea la Fundació Elena Barraquer per donar un major impuls a l'activitat assistencial.