[[{"fid":"5854","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Joaquim Molins (© Antoni Bofill)","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Joaquim Molins (© Antoni Bofill)"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Joaquim Molins (© Antoni Bofill)","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Joaquim Molins (© Antoni Bofill)"}},"attributes":{"alt":"Joaquim Molins (© Antoni Bofill)","title":"Joaquim Molins (© Antoni Bofill)","height":"425","width":"859","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Barcelona, 13 de juliol de 2017. El Gran Teatre del Liceu vol expressar el seu condol per la mort del seu expresident Joaquim Molins que va deixar el càrrec el passat 17 d’octubre de 2016 per motius de salut. Molins, que va arribar a la presidència el març de 2013 i que actualment formava part del Patronat com a vocal de la Generalitat, va ser el primer president de la societat civil, presidència que va deixar de ser rotativa entre les administracions. Durant els 3 anys de mandat, Joaquim Molins va liderar amb èxit la implantació del Pla Estratègic i de Viabilitat 2014-2017 amb l’objectiu de donar sostenibilitat econòmica al Teatre, i va mantenir i reforçar la qualitat artística, preservant el projecte musical i desenvolupant la funció social del Teatre.

Tot i liderar el Liceu en un període no exempt d’obstacles, Molins va destacar en la seva dimissió com a president el passat octubre del 2016, la seva satisfacció en els resultats obtinguts en quan el reconeixement públic del Cor i l’Orquestra i la rellevància artística que havia assolit el Teatre. L’Expresident sempre va referenciar el model públic/privat com l’eina imprescindible per la normalitat del Teatre.

Com a senyal de condol, el Liceu li dedicarà l’estrena i totes les funcions de la nova producció d’Il trovatore a partir del 17 de juliol, i també la representació de Liceu a la Fresca que retransmetrà en directe aquesta òpera per tot l’Estat. Les banderes de la façana de La Rambla onegen a mig pal.

Sobre Joaquim Molins

Nascut a Barcelona l’any 1945, Joaquim Molins va ser enginyer industrial i màster en Economia i Direcció d’Empreses per l’IESE. Durant la seva trajectòria política, va ser diputat a Madrid, conseller de Comerç i Turisme i de Política Territorial i Obres Públiques, així com candidat a l’alcaldia de Barcelona. Ja retirat de la vida política, va ser escollit per conseller delegat de Barcelona Regional, l’agència metropolitana de desenvolupament urbanístic i d’infraestructures. Recentment havia rebut la Gran Cruz de Alfonso X El Sabio i la Creu Sant Jordi.