Totes les noticies

El Liceu inicia el projecte de rehabilitació de la seva façana

Barcelona, 12 de març de 2019. El proper 18 de març és la data prevista per l’inici de la intervenció de la façana històrica del Teatre que preveu la seva finalització el setembre de 2019, a punt per la celebració del 20è aniversari de la reobertura del Teatre el 7 d’octubre de 2019 amb la nova producció de Turandot de Franc Aleu. Aquesta és una obra necessària de manteniment ja que la façana és l’únic element que ha restat intacta, sense cap tipus de restauració, després de l’incendi de 1994. El projecte, que contempla recuperar la façana d’Oriol Mestres de 1874, inclou l’actuació a La Rambla i al carrer Sant Pau i també integra la instal·lació d’un sistema d’il·luminació integral amb tecnologia LED de baix consum energètic. La intervenció serà conduïda per Lluís Dilmé i Xavier Fabré, arquitectes que van participar activament en la restauració del Liceu durant els anys 1994-1999 juntament amb l’arquitecte Ignasi Solà Morales, i que recentment han conduït, també, la restauració del Saló dels Miralls del Teatre. El projecte preveu la recuperació dels quatre vitralls wagnerians l’Oleguer Junyent situats a la façana lateral del carrer de Sant Pau. Les obres permetran obrir a la ciutadania aquest important patrimoni cultural que data del 1905 i que representa quatre seqüències de la tetralogia wagneriana: L’anell del Nibelung, L'or del Rin, La valquíria i El capvespre dels déus.

El preu de sortida de la licitació d’obra ascendia a 994.555,81€. Valor que ha estat parcialment finançat per diversos sopars de recaptació on hi ha participat cantants com Plácido Domingo, Jonas Kaufmann, Sondra Radvanovsky i Carlos Álvarez; la publicitat de la bastida que s’instal·larà davant de la façana durant el període d’actuació; i una disminució en la licitació per part de l’empresa guanyadora, URCOTEX, referent en restauració d’immobles i edificis catalogats. La restauració dels vitralls wagnerians compten amb una aportació del Cercle del Liceu i de Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona.

La lona que es començarà a instal·lar davant de tota la façana del Gran Teatre del Liceu la propera setmana serà mimètica i utilitzarà un 25% de la seva superfície total a la promoció comercial, i la resta mimetitzarà l’arquitectura de la pròpia façana per generar un baix impacte en el paisatge de La Rambla.