Totes les noticies

El Liceu nominat als premis Fedora amb 'Alexina B.' de Raquel García-Tomás

Barcelona, 2 de febrer de 2021. L'òpera de cambra i nova creació Alexina B., obra de la compositora Raquel García-Tomás, ha estat seleccionada dins de la categoria de ‘Nova producció d’Òpera’ dels Premis Fedora 2021. L'equip creatiu es completa amb el llibret d'Irène Gayraud i la direcció d'escena de Marta Pazos.

CONEIX I VOTA EL PROJECTE FENT CLIC AQUÍ

Alexina B., que s'estrenarà la temporada 2022-2023 del Liceu, s'inspira en la història d'una persona intersex nascuda el 1838 i vol subratllar la necessitat actual de pensar més en termes de gènere que no pas de sexe.

El Teatre competeix en aquests guardons amb altres projectes provinents de l’Opéra de Lille, Festival d'Aix-en-Provence, The Opera Story o Théâtre du Châtelet.

 

Sobre els premis

Els FEDORA Prizes es concedeixen a projectes artístics que col·laboren en la creació de noves produccions d'òpera o ballet per arribar a públics més amplis, així com en projectes educatius i digitals.

Un cop revelats els projectes nominats als FEDORA Prizes 2021, s'ha obert una fase de votacions en la mateixa plataforma que durarà de l’1 al 26 de febrer. Durant quatre setmanes, el públic en general pot votar en línia pels seus projectes favorits d'òpera, ballet, educació o digitals. Tot i que hi ha un jurat d'experts que són els qui decideixen els guanyadors, hi ha una de les posicions que es pot arribar per votació popular i oberta, i que permet que el projecte obtingui fons de FEDORA.

Projecte realitzat amb la Beca Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals 2020 de la Fundació BBVA.

CONEIX I VOTA EL PROJECTE FENT CLIC AQUÍ