Totes les noticies

El Liceu proposa una experiència audiovisual immersiva

Barcelona, 21 de desembre de 2016. El Gran Teatre del Liceu s’estrena amb un dels fenòmens audiovisuals de l’any, el vídeo 360°, que permetrà als espectadors gaudir d’una experiència immersiva mai viscuda abans al Teatre de les Rambles. Gràcies a una tecnologia que permet a l’espectador decidir quina perspectiva vol veure tan sols movent el seu dispositiu, ara és possible viure des de dins l’òpera La bohème i el ballet Coppélia.

La primera producció que el públic del Liceu podrà experimentar de forma immersiva és La bohème, producció del juny de 2016 que gràcies al rodatge en vídeo 360° permet a l’espectador acompanyar els artistes mentre escalfen la veu al camerino, trepitjar l’escenari amb tots ells, ser aplaudit per més de 2.000 persones i viure l’ambient del backstage un cop s’abaixa el teló.  

El segon vídeo, que es farà públic durant els propers dies, ens permetrà seguir de prop els ballarins del Ballet Nacional del Sodre / Uruguay, conèixer de primera mà la visió del seu director artístic Julio Bocca sobre la producció i trepitjar l’espectacular escenografia de Coppélia.  

Aquesta tecnologia és un pas més per donar als espectadors un valor afegit de cada producció i per consolidar el projecte audiovisual del Liceu, que treballa per introduir aquesta experiència en altres produccions de la temporada, a més d’altres iniciatives com la retransmissió en directe de Rigoletto i la tercera edició de Liceu a la Fresca,  que durant la temporada 2015/16 va arribar a 121 municipis de Catalunya i Menorca amb la retransmissió de La bohème.