Totes les noticies

El Liceu Vermut es trasllada a la Plaça Reial amb tres concerts gratuïts

  • Aquesta iniciativa s'emmarca dins del desplegament de les Àgores del projecte de transformació de la Rambla de l’Ajuntament de Barcelona, una aposta per facilitar i impulsar activitat cultural a la via pública
  • Reconeguts músics del panorama nacional presenten els seus treballs i reinterpreten cèlebres peces operístiques
  • El diumenge 6 de juny a les 12h, Chicuelo inaugurarà un cicle de concerts que també inclou Hidrogenesse (13 de juny) i Sanjosex (20 juny), que substitueix el concert inicialment previst amb l’artista Raül Refree
  • Totes les actuacions tindran lloc a la Plaça Reial de Barcelona. Les entrades gratuïtes per als concerts es podran reservar a partir del dia  1 de juny a les 12:30h fins a exhaurir les places
  • El projecte Liceu Vermut compta amb el suport de SEAT

 

Barcelona, 1 de juny de 2021. El Gran Teatre del Liceu s’instal·la a la Plaça Reial per oferir 3 concerts gratuïts dins el projecte Liceu Vermut. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del desplegament de les Àgores del projecte de transformació de la Rambla, una aposta per facilitar i impulsar activitat cultural a la via pública per tal de reconnectar aquest emblemàtic passeig i els seus entorns amb la ciutadania de Barcelona. En aquest cas, l' Àgora Musical Plaça Reial suposa un esforç col·lectiu d'agents com el Liceu, l'AAC de Plaça Reial, Mas i Mas o les escoles de musica del Districte per oferir els propers mesos programació musical de proximitat a la plaça Reial de manera continuada i respectuosa amb l'entorn.

Aquesta primavera, reconeguts intèrprets de l’escena nacional presentaran els seus treballs i reinterpretaran algunes de les peces operístiques més famoses des dels seus respectius estils musicals, amb l’objectiu d’apropar el gènere líric a nous públics.

La primera d’aquestes trobades musicals tindrà lloc el dia 6 de juny a les 12h i estarà protagonitzat per Chicuelo, un dels guitarristes més rellevants del panorama actual de flamenc. Compositor i intèrpret, és col·laborador habitual d’artistes tan emblemàtics com ara Enrique Morente, Sara Baras, Eva Yerbabuena, José Mercé, Diego “El Cigala”, Miguel Poveda, Ginesa Ortega, Carmen Linares o Maria João Pires. La poesia de la seva guitarra va al fons de l’ànima per fer-nos partícips d’emocions molt íntimes. Les entrades gratuïtes per veure en directe aquesta actuació són limitades i estaran disponibles per a la reserva a partir de l’1 de juny a les 12:30h.

El 13 de juny a les 12h, l’escenari de la Plaça Reial serà per al duo d’art-rock electrònic Hidrogenesse. La formació està integrada per Carlos Ballesteros, veu, i Genís Segarra, teclats. A banda de la seva particular visió del pop electrònic, els seus darrers treballs incorporen noves influències i sons com ara el mambo, el danzón, el txa-txa-txa, la cançó popular... Aquests artistes, sota l’aura de The Smiths, Morrisey, Saint Etienne i Pet Shop Boys, recrearan el seu particular univers sonor. Les entrades es poden reservar a partir de l’1 de juny a les 12:30h.

Finalment, el 20 de juny a les 12h, els espectadors podran gaudir d’un migdia estival amb Sanjosex. Pocs músics del nostre país posseeixen un signe d’identitat tan característic com la seva guitarra clàssica, que relliga amb la seva veu. Amb unes lletres marca de la casa i el so de la banda que l’acompanya, retrobem la fórmula que va impregnar clàssics ja intemporals com “Animal salvatge” o “Futur incert”. Ara presenta “Dos somnis”, un disc de dimensió fractal: viatja de les escenes més quotidianes a un imaginari quasi mític (“Les estrelles”), alhora que connecta amb la tradició (“Els gegants”) i indaga en el mirall de les generacions (“hi ha una foto casa on estic tot sorrut, estic mirant els pares ben enfadat, ben geniüt”). Les entrades gratuïtes per veure en directe aquesta actuació són limitades i estaran disponibles per a la reserva al web del Liceu a partir de l’1 de juny a les 12:30h.

Liceu Vermut

Amb l’arribada del bon temps, el Gran Teatre del Liceu enceta el projecte Liceu Vermut, on s’oferiran sessions de música en viu en les que destacats intèrprets del país oferiran els seus treballs i reservaran la part final del seu recital per a una sèrie d’improvisacions al voltant de l’òpera. Aquesta iniciativa té l’objectiu apropar el gènere líric a nous públics.

Valentí Oviedo, director general del Liceu.

 

ÀGORES

Aquesta Àgora Musical complementa altres Àgores ja en funcionament com l'Àgora Infantil al Pla del Teatre o l'Àgora radiofònica ubicada al quiosc de floristes en desús reconvertit a Radio Rambles, un espai que té l'objectiu de donar veu als veïns i veïnes, entitats, institucions, esdeveniments i comunitats de Les Rambles, amb la mirada posada en recuperar aquest emblemàtic passeig per a la ciutadania de Barcelona.

Liceu Vermut té el suport de: