Totes les noticies

El mestre Josep Pons renova com a director musical del Liceu

Barcelona, 17 de novembre de 2017. La Comissió Executiva de la Fundació Gran Teatre del Liceu, reunida ahir dijous al matí, ha aprovat la renovació per a 4 temporades addicionals del contracte del mestre Josep Pons com a director musical de la Fundació Gran Teatre del Liceu. El contracte vigent, amb venciment per la temporada 2017/18, i amb possibilitat de pròrroga  fins el 2019/20, s’amplia fins a la temporada 2021/22 amb l’objectiu de donar continuïtat al Pla Musical del Liceu. “Agraeixo al Liceu l’oportunitat de poder completar la feina que estem fent. La meva estada al Liceu no té cap altre sentit que deixar com a llegat l’Orquestra i el Cor que desitgem pel nostre públic i pel nostre país” afirma el mestre.

Josep Pons (© Antoni Bofill)

El mestre Josep Pons, que es va incorporar a la direcció musical el setembre de 2012, ha estat l’encarregat de dissenyar i implementar el Pla Musical de millora de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu que ha obtingut, fins el moment, grans resultats avalats per actuacions com Götterdämmerung i Benvenuto Cellini la temporada 2015/16, on ja es va veure un primer pas cap a l’excel·lència, seguit d’Elektra i Don Giovanni el 2016/17. Aquest mateix mes de novembre s’ha ratificat aquesta millora amb la música de Prokófiev amb el ballet Romeu i Julieta, “una orquestra que va sonar brillant i generosa” assenyalava El Punt Avui. L’aval del públic i, sobretot, de la crítica posen especial rellevància en el “treball impecable, aconseguint de la Simfònica liceista un so espectacular” apuntava el desembre 2016 el diari ABC, o El Mundo que emfatitzava els resultats del Pla Musical amb “el treball de Josep Pons amb l’Orquestra del Liceu en aquests anys està sent colossal”.

El Liceu vol donar continuïtat a aquesta línia de millora de la seva Orquestra i també del Cor que, sota la direcció de Conxita Garcia, nomenada el passat octubre de 2015, també recull bons resultats visibles a Un ballo in maschera: “Bravo per les VEUS-Cor infantil Amics de la Unió, i sobretot pel Cor masculí del Liceu, amb un magnífic control del so gràcies a la feina incansable de Conxita Garcia” afirmava La Vanguardia a la crítica de l’òpera. La passada temporada el Cor també va brillar amb Rigoletto i Il trovatore. “Va triomfar de nou el Cor del Liceu, a mans de Conxita Garcia, arrodonint una excel·lent temporada per a les hosts de la casa”, afirmava La Vanguardia el passat mes de juliol, o El País que parla de triomf del Cor “a les seves grans escenes amb un cant valent i ric en matisos verdians”.

Josep Pons (© Antoni Bofill)

Aquest nou contracte renova el compromís entre el Gran Teatre del Liceu i el mestre Pons en un moment molt rellevant per l’Orquestra Simfònica del Teatre que protagonitzarà a la seu de les Nacions Unides el Concert dels Drets Humans el proper 9 de desembre, així com el repte musical que suposa Tristan und Isolde que s’estrenarà el proper 28 de novembre, un tour de force musical per a director i músics davant “l’òpera més cambrística de Wagner”.