Totes les noticies

El tenor txec Petr Nekoranec guanya el 54 Concurs Viñas

Barcelona, 21 de gener de 2017. El tenor txec Petr Nekoranec ha obtingut el Primer Premi de la 54a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, en la Final celebrada ahir divendres al Gran Teatre del Liceu. El segon premi ha recaigut en la soprano guatemalenca Adriana González, mentre que el tercer premi ha correspost al baríton català Carles Pachón.

Pachón, de 22 anys i originari de Navàs (Berguedà), ha obtingut també el Premi del Públic en la categoria masculina, així com altres set premis especials. La resta de premis oficials ha recaigut en la soprano russa Elena Bezgodkova (quart premi), el tenor espanyol Xabier Anduaga (cinquè premi) i la soprano albanesa Elbenita Kajtazi (sisè premi). 

A la Final del Tenor Viñas d’enguany han participat 21 cantants, d’un total de 511 artistes, procedents de 62 països, que van passar les proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, Los Ángeles, Moscou i Madrid. 

El concurs clourà diumenge amb el Concert Final, a les 18 hores, on els guanyadors interpretaran diverses peces acompanyades per l’Orquestra Simfònica del Liceu, dirigida per Daniel Gil de Tejada. Avui a les 18.30 hores, tindrà lloc al Foyer del Liceu una conferència a càrrec de Grace Bumbry, dintre de l’activitat ‘Una tarda amb’, que serà presentada per la directora artística del Liceu i presidenta del jurat, Christina Scheppelmann.