Col·laborem amb escoles de disseny de Barcelona

Des del Gran Teatre del Liceu acostem l'òpera també als estudiants de disseny d'algunes de les principals escoles de Barcelona. És per això que dins del nostre projecte social desenvolupem iniciatives conjuntes de recerca i experimentació amb el disseny i l'òpera com a eixos principals.

Els centres que s’han sumat a aquest projecte són l’Escola Massana Centre d’Art i DissenyELISAVA Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona i Bau Centre Universitari de Disseny

 

Col·laboracions

Escola Massana

Temporada 2017/18
Els principals elements i eixos temàtics de l'òpera Manon Lescaut de Puccini, així com l'evolució vital de la protagonista al llarg de la funció, ha estat el centre d'atenció de les propostes dels alumnes de l'Escola Massana. 
Veure galeria

Temporada 2016/17
Alumnes de l'Escola Massana han desmuntat el mite de Don Joan a propòsit de l'òpera Don Giovanni, de Mozart, des d'un punt de vista ben artístic.
Veure galeria

Temporada 2015/16
La flauta màgica ha estat la protagonista absoluta de les gairebé trenta il·lustracions que al voltant d'aquesta popular òpera de Mozart han elaborat alumnes de l'Escola Massana emprant tota mena de tècniques plàstiques.
Veure galeria

BAU

Els alumnes de Taller Audiovisual I de Bau Centre Universitari de Disseny realitzen diferents càpsules audiovisuals que il·lustren algunes de les òperes programades al Liceu al llarg de la temporada

Temporada 2018/19
Rodelinda, La Gioconda, Les pêcheurs de perles i Tosca

Veure els vídeos

ELISAVA

Els alumnes d'ELISAVA han centrat la seva creació en el marc del Liceu a la Fresca 2017 i, durant la retransmissió de l'òpera La bohème, van instal·lar als jardins del Palau Robert un inmens arbre format per globus com a símbol de tota la feina col·lectiva necessària per posar en marxa un espectacle d'òpera.

Veure galeria