Exposició Balcó Foyer

Un mar de pedres - Maïs​
Exposició a l'entorn de Les pêcheurs de perles​
Del 9 al 27 de maig 2019
Els assistents a les funcions podran visitar-la abans de l'inici de la funció i durant l'entreacte.

Visites guiades:
Dimecres 15 de maig a les 12h
Dijous 23 de maig a les 16h

Reserva

Comissionat de l'exposició a càrrec de Rosa Ferrer.

 

Arriba al Gran Teatre del Liceu, l’escultora Maïs, navegant en aquest “mar de pedres” que presenta tot acompanyant l’òpera de Bizet Les pêcheurs de perles.

Maïs treballa l’esmalt, el ferro i el bronze des dels anys 80. En les seves obres actuals utilitza materials com la fotografia, el gravat, la pedra i diversos materials.

Ha realitzat exposicions arreu del món en països com Irlanda, Brasil, França, Andorra i els Estats Units.

Maïs governa les naus en el seu fer d’escultora, navega per la vida superant esculls, dibuixa un mar de pedres miratge del mar de la vida. Esquelets de vaixells i de pedres, supervivents, i sobre els vaixells les seves representatives “escales” i “cases”, que fan la funció de veles de les embarcacions i enllacen el mar i el cel cap a la llibertat.

Les pedres són arreplegades d’edificis enderrocats o reparats del barri del Born que originalment provenen de la pedrera de Montjuïc. Cadascuna, té ja una història pròpia que s'afegeix a la història que ens vol donar la Maïs i a la història que redacta cada espectador.

Infinites són les rutes, trobem més o menys esculls.
Sortegem, naufraguem i surem...
Emergim de les profunditats més fosques.
Abandons, desenganys, plaers, il·lusions, absurds...
Construïm des de les entranyes el vaixell de la vida.

En l'exposició del Liceu, Maïs enfronta a l'espectador a les diferents vivències de l'ésser humà, confrontant-lo especialment en els miralls on els vaixells naveguen i entren en els mars de plata, mars en calma, mars de mirall....i l'espectador s'hi veu reflectit. Un gest de complicitat al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu i a la mateixa identitat.