Exposició Balcó Foyer

El gran sacrifici de la llibertat
Del 8 al 29 de novembre 2018
Els assistents a les funcions podran visitar-la abans de l'inici de la funció i durant l'entreacte.

Visites guiades els dies 8 (18h) i 9 (11h) de novembre 
Invitacions
© Adalina Coromines

Comissionat de l'exposició a càrrec de Rosa Ferrer.

Amb Kàtia Kabànova, Leoš Janáček va compondre algunes de les seves peces més captivadores i que millor retraten la voluntat d’alliberació d’una dona. Kàtia Kabànova és un drama irresistible. A més de la càrrega emocional de la història, aquesta òpera té moments en què sembla que l’orquestra sigui un personatge més que fa preguntes, reflectint perfectament l’estat de consternació de la Kàtia.

Aquestes són les preguntes que volem que us feu davant les obres fotogràfiques d’Anne Kuhn que ens presenta Pigment Gallery en aquesta ocasió;

Com hagués sigut la vida de Kàtia si no s’hagués casat amb Tíkhon Kabànov, i si no hagués tingut aquesta sogra? Aquesta dualitat de la sèrie “Heroïnes” de l’Anne Kuhn reflecteix a la perfecció quin cost té desfer-nos de les pressions que la societat ens imposa.

També i gràcies al muntatge escènic de l’obra, ens endinsem en el retrat d’una societat disfuncional, marcada per la patologia de l’obsessió i de control sobre l’ésser humà. Una visió obscura de la condició femenina. Les dones trencades de la Marta Fàbregas de la sèrie “Colonitzades” posen accent en reivindicar la figura de la dona com a part fonamental de la història. Dones colonitzades buscant la seva llibertat, la seva identitat perduda. Dones que podrien haver viscut el drama individual que viu la Kàtia.

Ella, atrapada en un matrimoni sense amor, ens fa sentir l’ofec sota aquest ambient d’opressió, la seva vulnerabilitat i alhora el seu anhel de llibertat, de tenir una vida plena i apassionada que plàsticament us la presentem amb l’obra de l’Adalina Coromines.