Gira Orquestra i Cor

© Antoni Bofill

BCN Clàssics

Dimarts 20 de febrer 2018
20h
Palau de la Música

GIUSEPPE VERDI
Missa de Rèquiem (1873-1874)

Cor i Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu

Josep Pons, director

Conxita Garcia, directora del cor

Cor de la Polifònica de Puig-Reig

Emmanuel Niubò, director de la Polifònica

 

Davinia Rodríguez, soprano
Maria José Montiel, mezzo
Vincenzo Costanzo, tenor
Giacomo Prestia, baix

Compra ara

Programa

De rèquiems, n’hi ha diversos i, afortunadament, són molt diferents entre si. El de Verdi és el rèquiem de la ràbia, el rèquiem de la ira autèntica, un rèquiem llargament necessitat i llargament ajornat que, quan al final va prendre forma, no va poder amagar una profunda ferida i una enorme rebel·lió contra la mort i el destí dels homes.

No hem d’oblidar que Verdi va ser també un home que va perdre dos fills i la seva dona quan ell encara no tenia trenta anys. Aquests fets terribles el marcarien per sempre en la seva relació amb la mort i la injustícia.

Tots sabem que, davant la mort dels éssers estimats, la primera reacció humana és la negació i el rebuig violent. Verdi era un mestre de l’òpera sens dubte també perquè ho era de la psicologia humana, la qual sabia descriure amb perfecció extrema. Potser per això el de Verdi és el rèquiem que millor podem entendre i que més s’acosta a la nostra manera de viure la mort, amb una barreja terrible de ràbia i d’odiosa resignació.

El cor i l’orquestra del Gran Teatre del Liceu, amb Josep Pons, s’alien per donar vida a la millor òpera del gran compositor italià. Personatges: la Mort, la Ira, la Por, la Ràbia, la Pregària, l’Amor, la Humilitat, els Àngels, la Resignació i les Estrelles. En dos actes.

Concerts anteriors