Totes les noticies

Joaquim Molins dimiteix com a president del Patronat del Gran Teatre del Liceu

Barcelona, 17 d’octubre de 2016. Joaquim Molins, president del patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ha notificat en el transcurs de la comissió executiva realitzada avui a la tarda al Teatre, la voluntat de ser rellevat de forma immediata en el càrrec per motius de salut, decisió que prèviament havia comunicat al president de la Generalitat de Catalunya. Molins, que passarà a formar part del patronat com a vocal de la Generalitat, ha considerat que ha arribat el moment de cedir la seva responsabilitat: “És el moment d’un relleu ja que per motius de salut no puc rendir al 100% i el Liceu necessita un president al 100%”.

El relleu s’efectuarà el proper 21 d’octubre en un patronat que es celebrarà a les 12h a la Generalitat de Catalunya amb la presència del president Carles Puigdemont que designarà el nou president de la Fundació previ consens amb els patrons i les administracions. El seu nomenament, executat el març de 2013, va derivar de les modificacions en els estatuts del Teatre el 2012 on s’acordava que la presidència recauria en un representat de la societat civil, per deixar de ser rotativa entre les administracions.

Durant aquests 3 anys, Joaquim Molins ha liderat amb èxit la implantació del Pla Estratègic i de Viabilitat 2014-2017 amb l’objectiu de donar sostenibilitat econòmica al Teatre, així com mantenir i reforçar la qualitat artística, preservar el projecte musical i desenvolupar la funció social del Teatre. Molins ha agraït a les administracions la seva confiança i ha destacat que “tot i haver estat un període no exempt d’obstacles, els resultats obtinguts són evidents amb una rellevància artística i el reconeixement públic del Cor i l’Orquestra”. Molins ha lloat “un model referent de gestió públic/privat que permetrà la normalitat en el relleu en la presidència del patronat”.