• Degut al context de incertesa actual, el Teatre no compta amb la previsió i planificació suficients per organitzar el projecte sota els protocols estipulats pel propi Teatre
  • El Gran Teatre del Liceu no vol perdre l’essència del projecte i la seva implicació amb el teixit municipal, i és per això que pren aquesta decisió

Barcelona, 15 d’abril de 2021. La situació d’inestabilitat generada per la pandèmia fa que el Liceu es vegi obligat a cancel·lar la propera edició del projecte ‘Liceu a la fresca’, previst inicialment pel juliol d’aquest any. La voluntat del Liceu ha estat la de treballar fins l’últim moment per mantenir aquesta proposta, segell de la casa, que aconsegueix cada estiu apropar i fer gaudir de l’òpera a tota la ciutadania. Finalment, el Teatre s’ha vist obligat a anul·lar el ‘Liceu a la fresca’ ja que el context d’incertesa actual no permet planificar amb totes les condicions necessàries per tal que l’esdeveniment es desenvolupi amb èxit i qualitat.

La dificultat de previsió fa que el Teatre no tingui el suficient marge de temps per organitzar aquest projecte que coordina diferents agents, empreses, televisions i administracions públiques. En totes les edicions que han tingut lloc des de 2015, més de 300 municipis hi han participat, fet que implica una preparació amb un mínim de 6 mesos d’antelació.

La situació epidemiològica també impossibilita preveure quines restriccions seguiran vigents d’aquí a uns mesos, com ara la capacitat total de persones permeses en l’esdeveniment o quin serà el toc de queda establert. Al ser una projecció que als municipis es fa a l'aire lliure, no es pot avançar l'hora d'emissió perquè les imatges no es veurien correctament a les pantalles degut a la claror del dia.

Des de l’inici de la pandèmia, el Liceu ha treballat per poder mantenir viva l’activitat cultural segura des de totes les vessants, sempre col·laborant amb altres organitzacions i modificant la seva programació per adaptar-se de forma gradual i progressiva a aquesta situació extraordinària. El Liceu torna a donar les gràcies a tots els col·lectius que han fet  possible aquest comès, i orgullós d’haver portat a terme aquest objectiu amb èxit.

‘Liceu a la fresca’ haurà d’esperar però des del Gran Teatre del Liceu esperem i desitgem que un cop passada la tempesta, siguin la cultura i la música les que ens tornin a fer somiar en les vetllades de nits d’estiu.

Liceu a la Fresca al juny de 2018 (© Antoni Bofill)