Totes les noticies

La música de cambra torna al Liceu amb el violinista Florian Donderer

Barcelona, 9 d’abril de 2021. En el marc del 20è aniversari de la reobertura del Gran Teatre del Liceu, durant la temporada 2018/19, naixia un cicle de concerts de cambra complementaris a la programació amb l’objectiu de donar visibilitat a les formacions constituïdes en el si de l’Orquestra Simfònica de la casa. El projecte, ideat pel mestre Josep Pons, busca potenciar una proximitat amb l’espectador, on la música en estat pur ens interpel·la. Amb un espai reduït, preus populars i la durada d’aproximadament una hora, aquests recitals permeten oferir un íntim tast de música de cambra.

Ara, arriba una nova cita a la Sala Foyer el proper 17 d’abril a les 19h amb ‘LiceuClàssic’, un concert de la mà de Florian Donderer, concertino de la Deutsche Kammerphilharmonie Bremen i primer violí del reconegut Signum Quartett.

Donderer es posa al capdavant de la formació clàssica nascuda de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Un programa ple de subtilitats: des de la tràgica simfonia del període Sturm und Drang de Haydn fins a les reminiscències neoclàssiques del concerto grosso barroc de Bartók, que integren les preocupacions d’una guerra imminent a Europa. En la part central del programa podrem gaudir del cinquè concert per a violí de Mozart, cimera de la producció i que conté el celebrat rondó de passatges alla turca.

El segon capítol dels concerts de música de cambra durant la temporada 2020/21 tindrà lloc l’11 de juliol d’enguany amb Liceu Brass Ensemble, que neix fruit de l’impuls de la secció de metalls de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

LICEUCLÀSSIC
Dissabte 17 d'abril a les 19h
Sala Foyer

Programa

F. J. Haydn
Simfonia núm. 49 en Fa menor, Hob. I/49, La passió 

W. A. Mozart
Concert per a violí núm. 5, en La major, KV 219 

B. Bartók
Divertimento per a orquestra de corda (1939)