Totes les noticies

La soprano Katerina Tretyakova s'alternarà amb Garifullina en el rol de Juliette

Barcelona, 11 d’octubre de 2017. La soprano Katerina Tretyakova cantarà el rol de Juliette a Roméo et Juliette els dies 19 i 24 de febrer i 2 i 4 de març de 2018 al Liceu, intercalant les funcions amb la també soprano Aida Garifullina – 14, 17, 22 i 27 de febrer-, que ha estat mare recentment. La intensitat professional i personal han portat a Garifullina, que assumia les 8 funcions previstes del títol de Gounod, a reduir el número de representacions per poder conciliar feina i família. La russa Tretyakova, que actualment canta el rol d’Oscar a Un ballo in maschera al Gran Teatre, ha guanyat múltiples guardons com el primer Gran Premi Fundació Puig-Fundació Gran Teatre del Liceu, premi extraordinari Festival Castell de Peralada i premi del públic assistent a la prova final del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas del 2013.

Katerina Tretyakova.Nascuda a Múrmansk (Rússia), Tretyakova començà la formació musical als 15 anys per esdevenir directora d’orquestra al Conservatori de Vílnius (Lituània). L’any 2000 acabà els estudis de direcció i començà els de cant a l’Acadèmia de Música i Teatre de Lituània, l’any 2006 es traslladà a Salzburg per continuar la seva formació i aquell mateix any va fer el seu debut al festival de la ciutat en l’obra Apollo et Hyacinthus de Mozart. El seu repertori inclou rols com els de Lucia di Lammermoor, Gilda (Rigoletto), Adina (L’elisir d’amore), Adele (Die Fledermaus), Susanna (Le nozze di Figaro), Pamina (Die Zauberflöte), Musetta (La bohème), Nannetta (Falstaff) i Gretel (Hänsel und Gretel), entre d’altres.

A més de les seves actuacions a la Hamburg State Opera, Katerina Tretyakova actua freqüentment a Àustria, treballant estretament amb diverses orquestres de reconegut prestigi. Com a solista, ha cantat amb la Royal Concertgebouw Orchestra d'Amsterdam, la Montpellier Radio Orchestra, la Dresden Philharmonic i la Hamburg Philharmonic, entre d'altres.