Totes les noticies

‘Les pêcheurs de perles’ de Bizet convertit en un ‘reality show’

  • Amb tan sols 35 anys, l’holandesa ha esdevingut un dels valors a l’alça de la direcció escènica europea.
  • El mestre Yves Abel dirigeix aquesta òpera de Georges Bizet que per primer cop al Liceu es representa en el seu idioma original, el francès.
  • Ekaterina Bakanova, John Osborn i Michael Adams encarnen el triangle amorós protagonista alternant-se amb Olga Kulchinska, Dmitry Korchak i Borja Quiza.

Ekaterina Bakanova, John Osborni Borja Quiza.

Barcelona, 7 de maig de 2019. Feia més de 50 anys que Les pêcheurs de perles de Georges Bizet no es representava al Liceu. El 13 de maig s’estrena en la seva versió francesa per primer cop a Barcelona i ho farà amb una trencadora posada en escena de la directora holandesa Lotte de Beer, que trasllada l’acció al plató d’un reality show. Els concursants d’aquest programa seran Ekaterina Bakanova (que debuta al Liceu) i Olga Kulchinska en el paper de Léïla, John Osborn i Dmitry Korchak en el rol de Nadir, Michael Adams i Borja Quiza com a Zurga i Fernando Radó i Federico De Michelis en el paper de Nourabad. Tots ells sota la direcció musical del mestre canadenc Yves Abel, un habitual dels grans escenaris d’arreu del món.

Una de les joves promeses de la direcció escènica europea, la holandesa Lotte de Beer (35 anys), debuta al Liceu amb una innovadora posada en escena que apropa l’acció de l’òpera de Bizet a l’actualitat i la situa en un reality show. El poble de pescadors original de Les pêcheurs de perles és en aquest muntatge una illa remota on els personatges esdevenen concursants que fan vida envoltats per càmeres de televisió i sota l’atenta mirada dels teleespectadors. Un concepte innovador que ha “convertit la dificultat de la trama en una virtut, amb una lectura intel·ligent, moderna, creïble i fresca que, per a públics moderns, encara manté la seva emoció romàntica”, assegura la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann.

Un dels habituals directors musicals d’escenaris com el MET, La Scala o la Deutsche Oper Berlin, Yves Abel, durà la batuta d’aquesta òpera que el públic reconeixerà per moments àlgids com el famós duet d’amistat entre Nadir i Zurga “Au fond du temple saint”, que no falta mai en els grans concerts operístics, la cavatina de Léïla “Comme autre fois” o l’ària de Nadir “Je croix entendre encore”.

Aquesta òpera ens explica la relació entre dos amics, Nadir i Zurga, que es van jurar que l’amor per cap dona no trencaria mai la seva amistat. La promesa de joventut trontolla quan es retroben amb Léïla, la jove que tots dos estimen en secret i que ara és una sacerdotessa que ha fet vot de castedat. Les pêcheurs de perles és una òpera en tres actes i llibret d’Eugène Cormon i Michel Carré que es va estrenar el 30 de setembre de 1863 al Théâtre Lyrique de París. A Barcelona arribaria 24 anys més tard, el 29 d’octubre de 1887, al Liceu, on no es representa des de 1964 i on s’ha pogut veure en 41 ocasions.

Les pêcheurs de perles
Del 13 al 25 de maig

Compra ara