L'ESCLAT DE CAMBRA DEL LICEU

Membres de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu

Aquest cicle, que naixia durant la temporada 2018-2019 amb la voluntat de posar a l’abast del públic una sèrie de concerts complementaris a la programació i donar visibilitat a les formacions constituïdes en el si de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, continua recollint l’entusiasme i l’energia dels músics amb aquest esclat de cambra del Liceu on, a través de formats suggeridors, conviuran obres mestres amb propostes menys conegudes que som­nien en ser descobertes.

El repertori de música de cambra està ple de minia­tures: aquelles petites joies en les quals els compo­sitors van treballar amb l’amor per ser consumides en un àmbit domèstic per encàrrec d’amics músics o patrons. La intimitat i la proximitat donen com a re­sultat un concert de molta intensitat on la música en estat pur ens interpel·la.

Un dels eixos que vertebren la proposta és la presència de partitures de dones compositores en cadascun dels programes del cicle. Una oportunitat per revelar músiques de creadores fascinants que demanaven ser rescatades d’un injust oblit.

Disposem-nos a ser conquerits per aquest esclat de música majúscula!

En el marc del 20è aniversari de la reobertura del Gran Teatre del Liceu, durant la temporada 2018/19, naixia un cicle de concerts de cambra complementaris a la programació que buscaven donar visibilitat a les formacions constituïdes en el si de l’Orquestra Simfònica de la casa. Segons el líder del projecte, el mestre Josep Pons, una bona oportunitat també per “treballar la cohesió en petites formacions i que aquesta revertís en l’Orquestra”. La bona rebuda del públic i la implicació i energia dels músics ha fet créixer el projecte fins a originar L’esclat de la música de cambra, un cicle que omplirà de concerts de proximitat el Foyer del Teatre però també espais museístics de la ciutat com el Museu Marítim, que acollirà 3 concerts més.

Entre el 4 de febrer i el 7 de juliol el públic podrà gaudir de grans obres mestres de la música de cambra però també de petites joies que somien ser descobertes. Un programa que també estarà vertebrat per la presència de partitures de dones compositores en cadascun dels programes del cicle. Tot plegat, un exemple de com la intimitat i la proximitat poden donar com a resultat concerts de molta intensitat on la música en estat pur ens interpel·la.

Preu: 20€
Preu Abonats: 16€ (20% dte.)
Abonament a la carta cambra: a partir de 4 concerts, 50% de dte.
abona't

El lament de Xostakóvitx
4 de febrer De 2020, a les 20h

Unes Goldberg à trois
18 de febrer de 2020, a les 20h

El Schubert crepuscular
6 d’abril de 2020, a les 20h

Dos grans quintets
11 de maig De 2020, a les 20h

Vents’n Classic
26 de maig de 2020, a les 20h

Dues cartes d’amor per l’eternitat
30 de juny de 2020, a les 20h

Un Faust contemporani
7 de juliol de 2020, a les 20h

Al Museu Marítim de Barcelona

Rosamunde: la Viena de Schubert
16 de maig de 2020, a les 12h i a les 13.15h

A septet to die for
16 de maig de 2020, a les 12h i a les 13.15h

Liceu Brass Ensemble
16 de maig de 2020, a les 18h ​