Totes les noticies

'Liceu under 35', la nit jove de l'òpera

  • El nou projecte donarà accés als menors de 35 anys a la preestrena de l’òpera ‘I puritani’, que podran adquirir qualsevol localitat del Teatre a un preu únic de 15 euros el proper dijous 4 d’octubre.
  • Serà una experiència musical integral que després de la funció celebrarà una festa post-òpera amb sessió de DJ i zona de food stands.
  • Aquest esdeveniment, que compta amb el suport de Time Out i SEAT, neix amb la voluntat d’acostar el gènere operístic a les noves generacions i fer cada cop més accessible el Liceu a nous públics.
  • Fórmules similars han estat implantades amb èxit a d’altres teatres d’òpera d’Europa com al Teatro alla Scala de Milà o l’Opéra National de París.
L’artista i il·lustradora Lara Lars s’ha encarregat de dissenyar la imatge gràfica del ‘Liceu under 35’.

Barcelona, 4 de setembre de 2018. El proper dijous 4 d’octubre el Gran Teatre del Liceu engega ‘Liceu under 35’, un nou projecte adreçat exclusivament a joves menors de 35 anys, que podran assistir a la preestrena de l’espectacle I puritani de Vincenzo Bellini adquirint qualsevol localitat del teatre a un preu únic de 15 euros. Una experiència musical integral que anirà molt més enllà de l’òpera i que començarà a les 19h amb un cocktail Bellini de benvinguda al Saló de Miralls i al Foyer, on també se situaran dues zones de food stands. En acabar l’òpera, la música continuarà al Foyer, on fins les 00h els espectadors podran seguir ballant al ritme del barceloní DJ Cucut.

Agenda de l'acte:
19h
 Obertura portes + cocktail benvinguda
20h Inici de l'òpera I puritani de Bellini
21:15h Entreacte (30 minuts) + Food Stands
23h Food Stands + DJ al Foyer

‘Liceu under 35’ se celebra la nit abans de la inauguració de la temporada amb la intenció d’adreçar-se al públic del futur, acostar el gènere operístic a les noves generacions, fent-lo cada cop més accessible. La nova iniciativa se suma a la campanya del Liceu per atraure el públic jove, al qual ja s’hi adreça habitualment mitjançant polítiques de preus assequibles com la que permet els menors de 35 anys assistir a qualsevol títol de la temporada al 50% sempre i quan la reservin el mateix dia de la funció.

Aquest projecte, que se celebrarà dos cops cada temporada, ja s’aplica amb fórmules similars i amb èxit a d’altres teatres d’òpera d’Europa, com al Teatro alla Scala de Milà, l’Opéra National de París o l’OpernHaus de Zuric.

© Kare Viemose

‘I puritani’

El Liceu inaugura la nova temporada amb una de les obres mestres de l’òpera italiana i l’última que va composar Vincenzo Bellini abans de morir amb tan sols 33 anys. I puritani ens acosta la història d’amor en plena Guerra Civil Anglesa entre la filla d’un líder dels puritans, Elvira, i el seu amant catòlic, Arturo. No obstant, la producció que estrena ara el Liceu i que dirigeix Annilese Miskimmon fa un salt en el temps i trasllada l’acció a un escenari més contemporani, el dels conflictes a Irlanda del Nord de 1973. Serà la bogeria de la nostra protagonista Elvira la que faci viatjar l’espectador de nou als temps de la guerra entre puritans i catòlics de 1653. Una història d’amor universal afectada per conflictes socials intemporals i una oportunitat única de gaudir d’una de les òperes preferides dels amants del bel canto. La soprano María José Moreno i el tenor Celso Albelo, dos artistes plenament consolidats internacionalment en aquest repertori, interpretaran la parella protagonista.   

Compra ara

*Serà imprescindible acreditar l’edat a l’entrada amb el DNI