Tallers familiars 

A la temporada 23-24 s’impulsen els tallers familiars previs a les funcions. Com a prova pilot, aquesta temporada es realitzen tallers previs a les funcions dels espectacles Miralls, Trencanous-Jazz, La cuina de Rossini i La nit de Sant Joan i la temporada vinent es programarà aquesta activitat per a tots els títols. 

Formació professorat Liceu Aprèn

 

Aquesta proposta té com a objectiu principal crear un espai d’interacció i de comunicació de les famílies a través de les músiques que s’escoltaran a l’espectacle. Un espai d’experimentació amb la música i el moviment que els permetrà viure amb més profunditat l’experiència de l’espectacle i alhora impregnar-se de propostes que podran continuar compartint en l’entorn familiar. Els tallers estaran conduïts per artistes que tenen alguna vinculació amb els espectacles. 

Són gratuïts i s’adrecen a totes aquelles famílies que disposen d’entrades per a les funcions.

 A causa de l’aforament limitat es requereix una reserva prèvia disponible a la web del Teatre. 

Tallers temporada 23/24 

 • Miralls – 18 i 19 de novembre - Factoria Mascaró​ – Saló dels Miralls – 100 places 
 • Trencanous-Jazz - 27, 28, 29, 30 desembre, 6 i 7 abril - Tanit Graffelman​ - Saló dels Miralls -100 places 
 • La cuina de Rossini - 13 i 14 gener​ - Ana Pérez​ – Foyer – 180 places 
 • La nit de Sant Joan - 17 i 18 febrer​ - Èlia López​ – Foyer -180 places
Formació professorat Liceu Aprèn

 

Formació professorat

Aquesta temporada donem un nou format a les sessions de formació per a docents. Estrenem els Matins LiceuAprèn

 • Mòduls d’aprofundiment en diferents aspectes de l’educació artística i musical inspirats en l’òpera i en els nostres espectacles. 
 • Matins de dissabte per aprendre, per compartir i per experimentar amb l’òpera, la música i les arts escèniques. 
 • Espais de treball on els recursos i la reflexió educativa sorgiran de la pròpia experiència pràctica. Espais per viure l’òpera, la música i les arts escèniques des d’una mirada transversal. 
 • Espais per posar en valor l’expressió, el coneixement i la creativitat en el context educatiu. 
 • Espais oberts a qualsevol docent interessat en formar-se en aspectes relacionats amb l’òpera, la música i les arts escèniques, tingui els coneixements i les sensibilitats que tingui. Recomanem molt que hi puguin assistir diversos docents d’un mateix centre. 
 • Espais de formació gratuïts. 
 • Places limitades. Prioritat per als docents de centres educatius que assistiran a algun dels nostres espectacles de la temporada. 

MATÍ LICEUAPRÈN 1: EL VALOR DE LES HISTÒRIES
16 setembre 2023 de 10 a 13.30h  

Com preparem aquelles obres on l’argument té un pes molt important? Com entrem en els personatges i quin joc ens donen? Com connectem la música i la narració? 

El matí es desenvolupa amb tallers d’interpretació teatral, d’audició i de creació musical inspirats en els espectacles: La Petita Flauta Màgica, El conte de Nadal de Charles Dickens, La cuina de Rossini i Trencanous-jazz

Formació professorat Liceu Aprèn

MATÍ LICEUAPRÈN 2: MÚSICA I EXPERIMENTACIÓ 
7 d’octubre de 2023 de 10 a 13.30h 

Com vivim i fem viure la música des del cos? Com els elements visuals ens ajuden a escoltar música? Com tractem aquests llenguatges des de la percepció, l’expressió i la creativitat? Què ens aporta el concepte de transformació (transformació de músiques, transformació d’objectes en personatges...)? 

El matí es desenvolupa amb tallers de moviment, d’audició i de creació artística i musical inspirats en els espectacles: Miralls, La Barcarola i Trencanous-jazz

Formació professorat Liceu Aprèn

MATÍ LICEUAPRÈN 3: JOVES: MÚSICA, COS I DANSA 
13 de gener de 2024 de 10 a 13.30h

Com tractem el cos i el moviment amb els adolescents i els joves? Què els aporta i què els comporta moure’s i expressar-se a través del cos? Amb la diversitat musical que ens ofereixen els tres espectacles que inspiren aquest Matí tractarem aquests aspectes i la interacció d’aquests amb altres llenguatges artístics com és la poesia. 

El matí es desenvolupa amb tallers de moviment i de creació artística inspirats en els espectacles: La Nit de Sant Joan, IT Dansa, La Torre dels Somnis

Formació professorat Liceu Aprèn
Formació professorat Liceu Aprèn