Totes les noticies

L'Open Day acosta l'òpera a més de 100 nens amb trastorn de l'espectre autista

Barcelona, 14 de novembre de 2016. El dissabte 12 de novembre el Gran Teatre del Liceu va obrir les seves portes per rebre 120 famílies de nens i nenes amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). La jornada Open Day va permetre per primer cop que aquest col·lectiu pogués gaudir de l’assaig general de l’espectacle El Superbarber de Sevilla obert excepcionalment per aquesta ocasió, una iniciativa pionera a l’estat i fruit de la col·laboració entre el Liceu i la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (HTSI).

L’Open Day va permetre adequar el Gran Teatre del Liceu a les necessitats dels nens i nenes amb TEA: la platea es va omplir al 50% de la seva capacitat per facilitar la mobilitat i assegurar un ambient no asfixiant on els nens poguessin sentir-se lliures de vocalitzar o moure’s per la platea si ho necessitaven; els llums es van mantenir a la meitat de la seva potència per evitar la foscor; i el teatre va facilitar un espai de relax per si algun nen necessitava descansar. Es tracta d’una de les línies del Projecte Social del Liceu, que té l'objectiu de promoure iniciatives que reverteixin en el foment de la cultura des d’un pla social inclusiu, tot desenvolupant accions que promoguin l’accessibilitat, l’atenció a la diversitat i la igualtat d’oportunitats. Un pas més per fer realitat el dret a la cultura per tothom.

L’Open Day s’emmarca també dins el projecte Ales per a l’autisme, integrat dins la Càtedra de Turisme Responsable i Hospitalitat de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi i que pretén reduir les barreres d’accés a la cultura i l’oci, millorar l’experiència global a les famílies amb nens amb TEA a través de l’anticipació de la situació tot contribuint a augmentar la seva autonomia.