L’òpera una emoció és una activitat educativa que consta d’una visita guiada pels diferents espais públics del Liceu, entre ells el Saló dels Miralls i la Sala Gran i que finalitza amb el passi d’un vídeo projectat sobre tres pantalles gegants al Foyer.

Aquest audiovisual, d’una durada de 30 minuts, utilitza com a fil conductor alguns dels diferents oficis que trobem al món de l’òpera: el cantant, el músic, el ballarí, l’escenògraf, el maquillador, el maquinista i d’altres professions apassionants que fan que l’engranatge d’una òpera sigui tant fascinat i donant peu a mostrar fragments de diverses òperes representades al Liceu.

Us detallem també els fragments d’òpera que apareixen a l’audiovisual seguint l’ordre d’aparició.

Us fem notar que s’ha fet una selecció que abasta diverses tendències estilístiques així com posades en escena, dintre o fora del context de l’obra original, més o menys clàssiques o innovadores.

1. Turandot – Giacomo Puccini. Entrada de l’emperador. Amb aquesta obra, amb direcció escènica de Núria Espert, es va inaugurar de nou el teatre del Liceu l’onze d’octubre de 1999 després d’haver quedat totalment destruït per un incendi el 31 de gener de 1994.

2. Ariadne auf Naxos – Richard Strauss. Ària de Zerbinetta. Interpretada per Edita Gruberova.

3. Un ballo in maschera – Giusseppe Verdi. Signori: oggi d’Ulrica. Acte 1r. Posada en escena de Calixto Bieito.

4. D.Q. a Barcelona – José Luis Turina / Muntatge escènic de La Fura dels Baus.

5. La Favorite – Gaetano Donizzetti. Posada en escena d’Ariel Garcia Valdés.

6. Billy Budd – Benjamin Britten

7. Lady Macbeth de Msenk – Dimitri Shostakovitx

8. Don Giovanni – W. A. Mozart. Direcció escènica de Calixto Bieito.

9. Roberto Deveraux – Gaetano Donizetti. Aquesta és l’única òpera de l’audiovisual posada en escena abans de l’incendi de 1994.

10. La Traviata – Giuseppe Verdi. Humiliació de Violetta i escena final.

 

Material didàctic

L’activitat disposa de Guia didàctica per al professorat en la que s’hi poden trobar propostes amenes com, per exemple, descobrir l’òpera a través del món del cinema i les emocions que això provoca.

Dates i preus

No disponible.