Totes les noticies

L'Orquestra de Liceu actua per primer cop a la seu de l'ONU a Ginebra

L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i el seu director, Josep Pons, actuaran demà per primera vegada a la seu de les Nacions Unides de Ginebra sota la cúpula de Miquel Barceló, en un esdeveniment organitzat per la Fundació ONUART i produït per MEDIAPRO

Barcelona, 8 de desembre de 2017. Demà 9 de desembre a les 18h se celebrarà el Concert dels Drets Humans 2017, un esdeveniment organitzat per la Fundació Onuart i produït per MEDIAPRO. El concert serà retransmès en directe per a tot el món a través del canal YouTube de Mediapro. El concert de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu es podrà seguir també a la plataforma 2see d'Eurovisió (Internet i ràdio) i a la pàgina web del Liceu. També es podrà veure en diferit per RTVE i Televisió de Catalunya.

En la seva quarta edició, el tradicional Concert dels Drets Humans ha aconseguit consolidar-se com el referent musical anual a favor de la pau i la defensa dels drets humans. En aquesta ocasió retrà homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes a Europa. L'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu sota la batuta del seu director musical Josep Pons, interpretarà la 7a simfonia de Beethoven, Les quatre últimes cançons d’Strauss i Ombra mai fù de Händel. Les dues últimes obres seran interpretades per la soprano canadenca Erin Wall i la mezzosoprano xinesa Huiling Zu, respectivament.

El Concert dels Drets Humans es va iniciar en 2014 on ja va prendre gran rellevància internacional per reivindicar els drets humans a nivell mundial. Els dos últims anys Daniel Barenboim ha dirigit la West-Eastern Divan Orchestra sota la cúpula de Miquel Barceló a la seu de l'ONU a Ginebra. Juan Diego Flórez i Pretty Yende també van protagonitzar el concert que va propulsar aquesta iniciativa el 2014, amb l'Harmonia Symphony Orchestra dirigida per Pablo Mielgo.