Orquestra del Gran Teatre del Liceu (Foto: © Bofill)

Barcelona, 21 de setembre de 2016. El proper diumenge 25 de setembre a les 20h, el Cor i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu oferiran al Moll de la Fusta de Barcelona un concert gratuït obert a la ciutadania amb una selecció de fragments d’òperes de Mozart, Verdi, Donizetti o Massenet entre d´altres, dins de la programació de la Mercè 2016. L'orquestra, sota la direcció del mestre Josep Pons, director musical del Liceu, i el Cor, dirigit per Conxita García, comptaran també amb la participació de la soprano Marta Mathéu i del baríton Carlos Daza.

El programa del concert ofereix així un tast dels fragments i àries més conegudes dels títols inclosos en la present temporada 2016/17, que s’inaugura el proper 7 d’octubre amb una majestuosa producció de Macbeth. D’aquesta òpera de Verdi el Cor interpretarà “Patria oppresa” i “Che faceste?”, mentre que de títols com Le nozze di Figaro s’interpretaran “Hai già vinta la causa” i “Deh vieni non tardar”. La “Meditació” de Thaïs (Massenet), l’obertura de Rigoletto (Verdi), el conegut “Coro di Zingari” de Il trovatore (Verdi) o el duet “Lippen schweigen” de La viuda alegre (Lehár) també s’inclouen al programa.

El concert, de lliure accés, serà conduit pel periodista Albert Galceran i el compositor i director Pedro Pardo, actualment col·laboradors a Catalunya Ràdio. Ells seran els encarregats d’introduir i contextualitzar els temes de les diferents òperes que s’interpretaran en directe.

El concert de l’Orquestra i el Cor del Liceu es celebra per tercer any consecutiu en el marc de la Mercè -a l’Avinguda de la Catedral en les dues anteriors ocasions- i ja ha esdevingut una tradició dins dels actes de la festa major que cada tardor dóna la benvinguda a la nova temporada operística de la ciutat.

Podeu consultar aquí el programa complet.