definir etiqueta

La Rambla, 51-59. 08002 Barcelona. Com arribar

LT. +34 93 485 99 00 Entrades@Liceu.cat

  • Segueix-nos
  • definir etiqueta
  • definir etiqueta
  • definir etiqueta
  • definir etiqueta

Lessons in Love and Violence

La Veu del Liceu - 05

Una dimensió dramàtica ben treballada i un control ferm de la respiració

En escena

Comparteix l'article

Vols rebre les novetats? Subscriu-te

Josep Pons

Director musical

Considerat un dels directors més rellevants de la seva generació, Josep Pons és el director musical del Gran Teatre del Liceu.

L’any 1985 va fundar l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure i, l’any 1993, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. És director honorari de l’Orquesta y Coro Nacionales de España i de l’Orquesta Ciudad de Granada, de les quals va ser director artístic i titular. Va ser també director musical executiu de les cerimònies olímpiques de Barcelona 92.

L’any 1999 va ser distingit amb el Premio Nacional de la Música que atorga el Ministeri de Cultura, és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts i doctor honoris causa de la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2019 va ser guardonat amb la Medalla d’or al mèrit en les Belles Arts.

Ha enregistrat una cinquantena de títols per a Harmonia Mundi France i Deutsche Grammophon, i n’ha obtingut els màxims guardons: Grammy, Cannes Classical Awards, Grand Prix de l’Académie Charles Cross, Diapasson d’Or i Choc de la Musique.

Dirigeix habitualment les principals orquestres i ho fa a les sales d’arreu del món, i ha establert una relació continuada amb l’Orchestre de París, la Philharmonia, la City of Birmingham, la Gewandhaus de Leipzig, la Staatskapelle de Dresden, l’NHK de Tòquio o la BBC Symphony Orchestra, amb la qual ha fet diverses aparicions als BBC Proms de Londres.

Stéphane Degout

Baríton

Estudià al Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Lió, i va ser membre de l’Opéra de Lió. L’any 1999 debutà professionalment al Festival d’Ais de Provença. Des d’aleshores ha cantat en teatres i festivals d’arreu del món, com l’Opéra National de París, Royal Opera House de Londres, Bayerische Staatsoper de Munic, La Monnaie de Brussel·les, Theater an der Wien, Lyric Opera de Chicago, Metropolitan Opera de Nova York, Teatro alla Scala de Milà, Teatro Real de Madrid, Staatsoper de Berlín, així com als festivals de Salzburg, Glyndebourne i Ravinia. El seu repertori inclou els papers de Thésée (Hippolyte et Aricie), Hercule (Alceste), Oreste (Iphigénie en Tauride), comte d’Almaviva (Le nozze di Figaro), Valentin (Faust), Raimbaud (Le Comte Ory), Wolfram (Tannhäuser), Albert (Werther), Rodrigue (Don Carlos), Chorèbe (Les troyens), així com els protagonistes de Hamlet, La favola d’Orfeo, Il ritorno d’Ulisse in patria i Pelléas et Mélisande.

Debuta al Gran Teatre del Liceu.

Georgia Jarman

Soprano

Entre els seus compromisos recents trobem el debut a la biennal musical de Venècia interpretant Agnès (Written on Skin) dirigida pel mateix compositor, George Benjamin. A més, ha debutat a la Royal Opera House de Londres cantant Roxana (El rei Roger), Musetta (La bohème) a l’Opernhaus de Zuric, Helena (A Midsummer Night’s Dream) a l’Opera Philadelphia, Lucia (Lucia di Lammermoor) a l’Opéra National de Bordeus, Gilda (Rigoletto) com a debut al Festival de Santa Fe, i Stella, Olympia, Antonia i Giulietta (Les contes d’Hoffmann) a l’English National Opera de Londres, així com Maria Stuarda en versió concert a la Washington National Opera i Manon a la Malmö Opera.

Debuta al Gran Teatre del Liceu.

Daniel Okulitch

Baix-baríton

Intèrpret habitual del repertori mozartià, ha cantat els rols de Leporello i el paper protagonista de Don Giovanni, així com el comte d’Almaviva i Figaro (Le nozze di Figaro), en teatres com LA Opera de Los Angeles, Santa Fe Opera i Dallas Opera. A més, properament serà Figaro a l’Opéra de Mont-real. Al llarg de la seva trajectòria ha participat en òperes de nova creació, tot assumint la interpretació en l’estrena dels rols Ennis del Mar (Brokeback Mountain) al Teatro Real de Madrid, Seth Brundle (The Fly) al Théâtre du Châtelet de París i Los Angeles, Mark Rutland (Marnie) a l’English National Opera de Londres i Lyndon B. Johnson (JFK) a la Fort Worth Opera de Texas i Mont-real. Recentment ha interpretat el Protector (Written on Skin) a Mont-real.

Debuta al Gran Teatre del Liceu.

Comparteix l'article

Vols rebre les novetats? Subscriu-te

Temes: Òpera; Benjamin

Load next