II Premis Ópera XXI

Recupera aquí la cerimònia d'entrega

Emesa el passat diumenge 25 octubre 2020.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Òpera, Òpera XXI, l'associació que reuneix els principals teatres, festivals i temporades líriques de país, va fer entrega, a través d'una cerimònia que es va emetre per streaming, dels II Premis Òpera XXI, els guardons espanyols de la lírica, que premien el millor dels escenaris al nostre país durant la temporada 18/19.

La cerimònia, que estava prevista per al mes de març del 2020 al Gran Teatre de Liceu, va ser posposada per les restriccions de l'actual situació sanitària i Òpera XXI l'ha reformulat en format virtual per garantir la participació i la seguretat de tots els premiats i artistes involucrats.

La cerimònia virtual, conduïda per Daniel Bianco, director de Teatro de la Zarzuela, i per la directora d'escena Bàrbara Lluch, va comptar, entre d'altres grans moments, amb l'actuació de dues de les artistes premiades, Sondra Radvanovsky i Leonor Bonilla, i del pianista Rubén Fernández Aguirre.

Tots els guardonats van connectar i van participar en el lliurament virtualment, i es van sumar les intervencions d'alguns dels grans cantants espanyols en el panorama líric internacional, com Ainhoa Arteta, Carlos Álvarez, Ruth Iniesta, Saioa Hernández, Ismael Jordi, Xavier Sabata, Jorge de Lleó, Nancy Fabiola Herrera i Sabina Puértolas.

A ells es van unir les paraules del Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, i del president de l'associació, Oriol Aguilà, director de Festival Internacional Castell de Peralada.