President de la Fundació

Salvador Alemany (© A. Bofill).

Salvador Alemany (Barcelona, 1944) va néixer a Barcelona i és  Llicenciat en Ciències Econòmiques. És president d’Abertis Infraestructuras, S.A. des de juny de 2009. Anteriorment ha estat conseller delegat de la societat des de la creació del grup.  És president de Saba Infraestructuras, S.A. des de desembre de 2011.

En la seva activitat Institucional és patró de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa” i president de la Fundació Abertis. Anteriorment ha estat president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de la Generalitat de Catalunya, president del Cercle d’Economia i president del Consell Social de la Universitat de Barcelona.

En la seva activitat esportiva cal destacar la presidència de la Secció de Bàsquet i la vicepresidència del F.C. Barcelona en el període 1986-2003

De la seva vessant social destaca l’actual vicepresidència Patronat de la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann. Anteriorment fou president de Creu Roja a Barcelona.

Ha rebut nombroses distincions com la Medalla de Oro Cruz Roja Española (2007), la Creu de Sant Jordi – Generalitat de Catalunya (2011), la Medalla d’Or al Mèrit Cívic – Ajuntament de Barcelona (2011), Commendatore dell’ordine al Merito della Repubblica italiana (2003), l’Encomienda de la Orden Isabel la Catòlica  (2014) i Officier dans l’Ordre National de la Légion d’Honneur (2015).

Va ser nomenat President de la Fundació del Gran Teatre del Liceu a l'octubre del 2016.