• L’espectacular escenografia de la producció de Claus Guth s’inspira en la casa del compositor a Londres i narra la història de Rodelinda i Bertarido a través dels ulls del seu fill Flavio.
  • Josep Pons assumeix la direcció musical d’una de les òperes més importants del període britànic de Händel.
  • Lisette Oropesa, una de les sopranos de coloratura més demandades, i Bejun Mehta, un dels millors contratenors de la seva generació, interpreten la parella protagonista acompanyats, entre d’altres, de Joel Prieto i Sasha Cooke, recent guanyadora d’un Grammy.

Barcelona, 22 de febrer de 2019. El públic del Gran Teatre del Liceu podrà gaudir per primer cop de l’òpera Rodelinda de Georg Friedrich Händel del 2 al 15 de març. Considerat un dels títols més importants del període britànic del compositor, aquesta coproducció entre el Liceu, el Teatro Real, l’Opéra de Lyon i l’Oper Frankfurt va ser tot un èxit de crítica i públic en la seva estrena a Madrid, així com a Lyon, i ara arriba a Barcelona sota la direcció d’escena de Claus Guth i la batuta de Josep Pons. El repartiment l’encapçala una de les sopranos de coloratura més aclamades del moment, Lisette Oropesa, que no només debuta al Liceu sinó que també ho fa en el rol de Rodelinda. El contratenor Bejun Mehta, un dels millors de la seva generació, encarnarà el seu marit Bertarido, mentre que la mezzosoprano i recent guanyadora d’un Grammy Sasha Cooke i el tenor Joel Prieto debutaran els rols de Eduige i Grimoaldo respectivament.

El prestigiós director d’escena alemany Claus Guth planteja una espectacular escenografia que emula l’antiga casa on Händel va viure a Londres. Una estructura giratòria que serveix d’escenari per narrar la història de Bertarido i Rodelinda a través de la imaginació i de les pors del seu fill Flavio, que esdevé observador de les lluites de poder en el si de la seva família. Una trama d’amor i poder, d’ambició i de caràcters contrastats.

L’Orquestra Simfònica del Liceu liderada per Josep Pons, exhibirà la seva versatilitat afrontant, en aquesta ocasió, un programa barroc, amb un format orquestral de 36 músics i amb un exhaustiu treball estilístic. La partitura de Rodelinda destaca especialment per la seva subtilesa, per les àries da capo típiques del Barroc i per un duet romàntic meravellós com el que protagonitzen Rodelinda i Bertarido al final del segon acte: “Io t’abraccio”. 

Argument
El tron de Bertarido ha estat usurpat per Grimoaldo, fet que provoca la fugida de Bertarido a l’estranger, deixant enrere la seva esposa, Rodelinda, el seu fill Flavio i la seva germana Eduige. Ara retorna disfressat, havent fet circular un informe fals de la seva pròpia mort. Mentrestant, Grimoaldo, malgrat estar compromès amb Eduige, busca l’amor de Rodelinda.

Rodelinda és un dramma en tres actes, llibret de Nicola Francesco Haym i música de Georg Friedrich Händel. La seva estrena absoluta va ser el 13 de febrer de 1725 al King's Theater de Londres. Aquesta serà l'estrena al Gran Teatre del Liceu.

Rodelinda
G. F. Händel
Del 2 al 15 de març
Compra ara