• L’emissió anirà acompanyada d’un programa especial amb entrevistes a Aida Garifullina, Saimir Pirgu, Stephen Lawless i Josep Pons i serà presentat per la periodista cultural Maricel Chavarría
  • L’òpera de Gounod es podrà veure a més de 300 sales de tot Europa, amb especial repercussió a França, on s’emetrà a 197 sales repartides per tot el territori
  • El Liceu bat el seu rècord i es consolida com una de les institucions pioneres en la difusió d’òpera en viu al cinema sota el paraigua del projecte Live in Cinemas
  • CONSULTA AQUÍ EL LLISTAT DE CINEMES

Aida Garifulina i Saimir Pirgu © Antoni Bofill

Barcelona, 16 de febrer de 2018. El Gran Teatre del Liceu arriba a més cinemes que mai el proper 27 de febrer amb la retransmissió en HD de l’òpera de Gounod Roméo et Juliette, que es podrà veure a 349 sales d’arreu del món (en la majoria d’elles en directe). Es tracta de la sisena col·laboració de la distribuïdora Rising Alternative i el programa Live in Cinemas amb el Gran Teatre del Liceu, que consolida any rere any el seu projecte audiovisual a nivell internacional i contribueix a la difusió de l’òpera a nous públics i ciutats amb poca programació d’aquest gènere. A més, com a novetat d’enguany el Teatre ha realitzat un programa especial presentat per la periodista cultural Maricel Chavarría que acompanyarà la retransmissió amb entrevistes als protagonistes de l’òpera, Aida Garifullina, Saimir Pirgu, Stephen Lawless i Josep Pons.  

Aquesta coproducció de The Santa Fe Opera i el Gran Teatre del Liceu, ambientada en la Guerra Civil dels Estats Units, es podrà veure a més de 300 sales de tot Europa, amb especial repercussió a Espanya, amb 86 sales, i a França, que l’emetrà a 197 cinemes de tot el territori. La resta de països que podran gaudir d’aquesta cèlebre òpera en cinc actes basada en el clàssic de Shakespeare seran Alemanya (2 sales), Andorra, Àustria (2 sales), Bèlgica (6 sales), Canadà (6 sales), Dinamarca (10 sales), Eslovàquia (9 sales), Estònia, Holanda (2 sales), Irlanda (7 sales), Itàlia (10 sales), Regne Unit (6 sales), República Txeca i Suïssa (3 sales).

© Antoni Bofill

24 sales de Catalunya de 18 ciutats estan implicades en aquest projecte puntal del Liceu que es va recuperar la temporada 2015/16 amb la retransmissió de Lucia di Lammermoor (23 de desembre de 2015) i va continuar amb I Capuleti e i Montecchi (1 de juny de 2016), Macbeth (20 d’octubre de 2016), Rigoletto (6 d’abril de 2017) i Un ballo in maschera (24 d’octubre de 2017). En aquesta ocasió, Arenys de Mar, Barcelona, El Vendrell, Figueres, Girona, La Seu d’Urgell, Lleida, Mataró, Olesa de Montserrat, Platja d’Aro, Ribes de Freser, Ripollet, Sant Cugat, Sitges, Tarragona, Terrassa i Valls són les ciutats que emetran l’òpera de Gounod enriquint simultàniament el projecte de territori que el Liceu va iniciar fa més de 2 anys.

La gravació de Roméo et Juliette és una coproducció del Gran Teatre del Liceu amb la productora Les Films Jack Fébus i es realitzarà amb 6 càmeres 4K i òptiques cinematogràfiques, totes ubicades a la sala del Teatre: 2 a prosceni, 1 a amfiteatre i 3 a sala. El Liceu s’adapta a les últimes tecnologies i a nous models de càmeres que ofereixen la possibilitat d’experiències com aquesta. Una experiència de la qual es podrà gaudir gràcies a les retransmissions de Mezzo.

El Gran Teatre del Liceu és una de les institucions pioneres a nivell mundial en la difusió de l’òpera en viu als cinemes, una activitat que va començar l’any 2001 amb la retransmissió de La traviata a tota la xarxa de sales Cinesa, operador també pioner i actualment molt actiu en el camp dels continguts alternatius. Vuit anys després, el 2009, el Liceu va firmar un acord amb Rising Alternative, el major distribuïdor mundial d’òpera en circuits alternatius i que compta amb més de 2.700 cinemes afiliats en tot el món i manté acords amb institucions i festivals d’arreu. El projecte audiovisual del Liceu es va recuperar fa tres anys amb l’òpera Norma després de tancar l’acord de cessió de drets audiovisuals amb el Cor i l’Orquestra del Gran Teatre durant 10 anys.

CONSULTA AQUÍ EL LLISTAT DE CINEMES