Totes les noticies

Salvador Alemany, nou president de la Fundació GTL

Barcelona, 21 d'octubre 2016. Salvador Alemany ha estat nomenat nou president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu en un acte celebrat a la Generalitat de Catalunya en presència de totes les administracions, la Societat del Liceu i el Consell de Mecenatge. Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha nomenat el nou càrrec després de la dimissió de Joaquim Molins el passat dilluns per motius de salut, que es manté en el patronat com a vocal per part de la Generalitat.

Després d’agrair a institucions i especialment a Molins la seva presència, Alemany ha destacat “la importància i la capacitat de gestió i d’arrelament a la nostra societat, per liderar una presidència com aquesta”. La importància del consens entre les administracions era clau per aquest nomenament on Alemany ha afegit que “la presidència del Liceu és un repte que no es pot assumir sense el suport d’aquestes administracions”.

Alemany va néixer al Raval fet que l’ha fet viure el Liceu des de ben a prop, “tenia el Liceu a prop de casa, però lluny socialment. Això ha canviat, avui el Gran Teatre del Liceu té la voluntat i els mecanismes d’obertura a tothom”. Alemany ha reivindicat “que les administracions i tota la societat estiguin al costat del Teatre com un dels principals vincles de la cultura que tenim al país”. Alemany assumeix la presidència del Liceu després de tancar dues temporades consecutives amb equilibri econòmic. “És imprescindible que no fallem al Liceu, hem de persistir en l’excel·lència des del punt de vista artístic, institucional i social” afirma Alemany en la seva compareixença. “M’agradaria que aquest canvi de presidència servís per tornar a enfocar la forma d’aproximar-se a la societat, compatibilitzant la sostenibilitat econòmica amb la il·lusió i la confiança del conjunt de la societat”.

Salvador Alemany va ser nomenat ara fa un any com a president del Consell de Mecenatge del Liceu i la Comissió Delegada per l’estudi de la situació econòmica. Durant la temporada passada la tendència ha continuat a l’alça en la seva captació i s’ha tancat en els 6 milions d’euros, un 14 % dels ingressos, un increment de 0,9 milions d’euros respecte la temporada 2013/14. Alemany ha destacat que cal aconseguir “una llei de mecenatge que es faci possible i efectiva, i apropar encara més el Liceu als empresaris i als benefactors”, la nova presidència ha de ser un eix per “portar més gent i empreses a prop del Liceu, fet que reportarà a tots un retorn”.

Biografia Salvador Alemany

El nou president del patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu va néixer a Barcelona i és Llicenciat en Ciències Econòmiques. És president d’Abertis Infraestructuras, S.A. des de juny de 2009. Anteriorment ha estat conseller delegat de la societat des de la creació del grup. És president de Saba Infraestructuras, S.A. des de desembre de 2011.

En la seva activitat Institucional és patró de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa” i president de la Fundació Abertis. Anteriorment ha estat president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de la Generalitat de Catalunya, president del Cercle d’Economia i president del Consell Social de la Universitat de Barcelona.

En la seva activitat esportiva cal destacar la presidència de la Secció de Bàsquet i la vicepresidència del F.C. Barcelona en el període 1986-2003 De la seva vessant social destaca l’actual vicepresidència Patronat de la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann. Anteriorment fou president de Creu Roja a Barcelona.

Ha rebut nombroses distincions com la Medalla de Oro Cruz Roja Española (2007), la Creu de Sant Jordi – Generalitat de Catalunya (2011), la Medalla d’Or al Mèrit Cívic – Ajuntament de Barcelona (2011), Commendatore dell’ordine al Merito della Repubblica italiana (2003), l’Encomienda de la Orden Isabel la Catòlica (2014) i Officier dans l’Ordre National de la Légion d’Honneur (2015).