Barcelona, 19 d'octubre. El Gran  Teatre del Liceu i Òpera de Butxaca i Nova Creació coprodueixen Sis Solos Soles, un espectacle que reuneix la tarda de l’1 de novembre sis monodrames per a intèrpret femenina i instrumentista, encarregats a sis equips de llibretista i compositor/a. 

A través d’un passeig per diversos espais del Teatre com el Foyer, el Saló de Miralls o el Box d’escenari, l’espectador entra en contacte amb les històries d’un seguit de veus atrapades en entorns domèstics, com si d’una confessió íntima es tractés. Les sis històries compten respectivament amb música d'Agustí Charles, Mario G. Cortizo, Raquel García-Tomás, Joan Magrané, Lucas Peire i Francesc Prat,  i els llibrets de Cristina Cordero, Oriol Pla, Marc Rosich, Victòria Szpunberg i Helena Tornero.

Una jove es fica dins la banyera i s’enfonsa lentament en l’aigua, en el que potser serà el seu darrer bany; una cantant madura, voraç de bellesa, depèn de les alegries que li ofereix una trista nevera; una àvia lluita contra l’inevitable i es resisteix a ser portada a una residència; una noia que espera una trucada no gosa sortir de casa per por de quedar-se sense cobertura; una jove Dànae torna al soterrani on el seu pare l’havia vexat amb un ganivet amagat sota la roba; una youtuber adolescent informa als seus seguidors del que serà el seu darrer missatge abans no arribi la fi del món.

Darrer missatge

Música Mario G. Cortizo
Llibret Marc Rosich
Amb Elena Tarrats i Mario G. Cortizo (percussió)
ESPAI: Foyer

Una youtuber adolescent informa als seus seguidors del que serà el seu darrer missatge abans no arribi la fi del món. Després d’enviar un missatge del tot derrotista als seus seguidors, sobre la inevitabilitat d’aquesta fi, i sobre el greu que li sap deixar-los sols, sense ella, a les xarxes... decideix informar-los que només s’ho repensarà si el seu missatge arriba al 10.000 likes. Mentre entona un particular cant de la Sibil·la, tot pintant.-se les ungles, la youtuber comprova com els likes del seu vídeo van augmentant de manera exponencial.

Cállate

Música Francesc Prat
Llibret Oriol Pla
Amb Lídia Vinyes-Curtis (a cappella)
ESPAI: Foyer

Una jove es fica dins la banyera i s’enfonsa lentament en l’aigua, en el que potser serà el seu darrer bany. En el camí que la du fins a la banyera, la noia rememora la darrera visita a l’oficina de l’atur, s’imagina com redecorar el lavabo amb una nova llum, però sobretot, retroba objectes que li recorden la seva darrera parella i li fan rememorar els capítols de maltractament que va viure amb ell.

No és res urgent

Música Agustí Charles
Llibret Marc Rosich
Amb María Hinojosa i Marc Charles (violí)
ESPAI: Box escenari jardí

Una noia que espera una trucada del seu amant no gosa sortir de casa per por de quedar-se sense cobertura. No para de deixar missatges per què l’amant li respongui les trucades, però ella és incapaç de sortir de casa. Ella resta immòbil. Té por que ell li truqui justament quan ella estigui baixant per l’ascensor, on no hi ha cobertura, o per les escales, on també hi ha algun pis on es perd la connexió.

Dànae recorda

Música Joan Magrané
Llibret Helena Tornero
Amb Elena Copons i Judit Bardolet (violí)
ESPAI: Box escenari jardí

Dànae torna al soterrani fosc on el seu pare l’havia tancada d’adolescent i on l’havia vexat sexualment. És el primer cop, després de tant de temps, que ella torna a baixar les escales d’aquell soterrani i allà, sota la llum de la llanterna, es retroba amb totes les visions del que hi va viure i sobretot amb el fantasma de l’adolescent de setze anys que va ser. Des que va escapar del soterrani, du un ganivet amagat sota la roba, per fer-lo servir en defensa pròpia per si de cas, i aquest cop tampoc no s’ha oblidat de portar-lo.

Voraç bellesa

Música Lucas Peire
Llibret Cristina Cordero
Amb Marta Fiol i Àlex Rodríguez Flaqué (violoncel)
ESPAI: Saló dels miralls

Una cantant madura, voraç de bellesa, depèn de les alegries que li ofereix una trista nevera. Entre els seus deliris, somia que l’endemà farà un gran concert al teatre d’òpera de la ciutat, on per fi la podran veure els seus pares. Com a anticipació de l’assaig general amb orquestra, li arriba a casa un celista, que a més de secundar-la en les seves fantasies, l’acompanya en el cant. Com a desvari final, recorda els consells del seu director musical favorit: per oferir bellesa, s’ha de devorar bellesa... I així, sense dubtar-hi, decideix devorar el celista... amb instrument i tot.   

Per precaució

Música Raquel G. Tomás
Llibret Victòria Szpunberg
Amb Dolors Aldea i José Antonio Domené (arpa)
ESPAI: Saló dels miralls

Una àvia lluita contra l’inevitable i es resisteix a ser tancada pels seus familiars a una residència. Li han dit que el millor és portar-l’hi per precaució, però ella no en vol sentir a parlar. Des del seu balancí, prefereix reviure records d’un passat lluminós i es prepara a acceptar la mort, que ella només vol que sigui a casa seva, entre els mobles i els objectes que l’han acompanyat tota la vida.